Domov

Šport

25 julija 2019 Šport


V Puconcih sta župan Občine Puconci Ludvik Novak in podžupan Branko Drvarič pripravila sprejem za dva uspešna  mlada športnika in jima izročila tudi  praktični darili ob velikem uspehu na svetovnih prvenstvih. Mladi 7 letni Jurij Štefanec  doma iz Puconec,  član Karate kluba Murska Sobota je na svetovnem  prvenstvu  karate verzije VUKE, ki je bilo o v Bratislavi osvojil naslov svetovnega prvaka v katah in si priboril  še tretje mesto in bronasto medaljo v svoji starostni kategoriji v borbah. 17 letni Rene Maček ,živi v Bodoncih ,  je na svetovnem prvenstvu strelcev z lovsko puško šibrenico v Italiji med mladinci posamično osvojil tretje mesto, 14 dni pozneje pa je v Rakičanu k  mednarodnemu uspehu dodal še naslov mladinskega državnega prvaka. Več o puconskih športnikih bomo poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na evropskem teniškem prvenstvu  mladih igralcev starostne kategorije U – 14 v češkem mestu Most, kjer sodeluje 160 igralcev iz 40 držav  je mladi Žiga Švec iz Lemerja, član Teniškega kluba Murska Sobota  ki letos  prvič nastopa v tej  starostni kategoriji v dvojicah skupaj  Maticem Kržišnikom iz Ljubljane  v moških dvojicah premagal dvojico: Dodig – Prizmić iz Hrvaške z rezultatom 6:1  in 6:4. Šveca in Kržišnika zdaj čaka dvoboj za uvrstitev v četrtfinale v igri dvojic.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje bodo imele ta teden dvojni nogometni program. Danes ob 17. so začele v Beltincih igrati prijateljsko tekmo proti Šturmu iz Avstrije, v soboto ob 17. pa bodo v Beltincih igrale še proti  ekipi Avstrije iz Dunaja. Tako bogat program imajo Beltičanke zaradi tega ker bodo od 7. avgusta do 13. avgusta v Beltincih in v Murski Soboti gostile eno od kvalifikacijskih skupin za  ligo prvakinj.

Klub malega nogometa Inter iz Doliča ,ki nastopa v Gorički ligi malega nogometa , je v Doliču pripravil peti memorial v spomin na nekdanjega nogometaša in svetnika Občine Kuzma  Joška Baranje v malem nogometu.  Na turnirju je v tekmi za prvo mesto Kluba malega nogometa Roma iz Doline premagal Serdico z rezultatom 6:4. Na tretje  mesto se je na turnirju uvrstila ekipa Interja iz Doliča.