V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

26 julija 2019 Šport


Za slovensko reprezentanco v judu, ki bo od danes do nedelje v Zagrebu  sodelovala na svetovnem pokalu v judu, kjer se bodo že nabirale točke za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu  bo sodelovalo 558 judoistov iz 87 držav.   V slovenski reprezentanci bo   tudi zdaj že lanski evropski prvak v judu v kategoriji do 66 kg, ki je letos ostal brez tega naslova  Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad.  Prvič bosta v reprezentanci dva judoista iz pomurske pokrajine, kajti v reprezentanco je povabljen  tudi aktualni državni prvak v kategoriji do 90 kg Narsej Lackovič iz Male Nedelje, ki je član judo sekcije ljutomerskega Partizana, kjer uspešno vzgaja novi rod judoistov nekdanji državni prvak in odličen judoist Aleš Verbančič.

Na 29. državnem prvenstvu v streljanju s pištolo na razdalji 25 metrov  v strelskem centru Gaj na Pragerskem so   med 80 strelci iz 18 klubov sodelovali tudi  člani Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča.  V tekmi s standardno zračno pištolo je Avgusr Horvat zadel 502  kroga kar je bilo dovolj za osmo mesto, Štefan Balaško  se je s 451.krogi uvrstil na 19. mesto. Turniška  strelca sta nastopila tudi v disciplini streljanja s pištolo s središčnim vžigom, kjer je bil Avgust  Horvat s 502. krogoma sedmi in Štefan Balaško s 436.krogi 11.ti.

V  tretji pripravljalno nogometni tekmi za  tekme v kvalifikacijah za ligo prvakinj od 7. do 13. avgusta v Murski Soboti in Beltincih  so igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje  včeraj v Beltincih gostile avstrijskega podprvaka Šturm iz Gradca in dosegle neodločen izid 3:3 čeprav so gostje na tekmi trikrat vodile. Za Pomurke, ki so igrale brez poškodovane Tjaše Tibaut   so dosegle zadetke  Kim Juršnik, Sara Makovec ter  Vita Žolek. Naslednjo prijateljsko tekmo bodo igralke Pomurja igrale v Beltincih jutri ob 17. proti  tretji ekipi avstrijske lige ekipi Landhaus iz Dunaja.

Nogometni klub Mura  je  sporočil, da je  23 letni  Nik Lorbek, ki bi naj bil v Murski Soboti že nekaj časa poškodovan pri belgijskem drugoligašu Royal Union Stain Gillois uspešno opravil  zdravniške preglede in je  tudi že podpisal triletno pogodbo s tem drugoligaškim moštvom. Mura bo tako dobila tudi denarno odškodnino a hkrati so pri Muri še zapisali ,da bodo za Nika Lorbka pri Muri vedno  odprta vrata za morebitno vrnitev v soboški nogometni klub.  

Iz Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  smo danes popoldne dobili pisno sporočilo, da se je Nogometni klub Pušča odpovedal nastopanje  v tekmovalni sezoni 2019/2020  v soboški medobčinski nogometni ligi. Soboška nogometna zveza je že objavila novi razpored tekmovanja saj bo zdaj v ligi nastopilo  le 14 ekip in ne 15, tekmovanje pa se bo začelo v nedeljo 18. avgusta. Pare prvega kola bomo objavili jutri.

Na teniških igriščih v Radencih je osem dvojic sodelovalo na teniškem turnirju za pokal »Agre 2019«. Zmagala sta Mateja Jaklič izvršna direktorica  Pomurskega sejam in Marijan Čizmešija član ocenjevalne komisije vin iz Hrvaške pred Borisom Nicolasom Erjavcem iz Lenarta  in Iztokom Klenarjem iz Škofij, finalni izid je bil 6:1. Tretja je bila dvojica Alojz Filipič  iz Gornje Radgone in Danilo Steyer iz Pltivice in četrta Meta Frangež iz Gornje Radgone in Mojmir Wondra iz Gornjih Pirnič.