V etru
Skupaj/Együtt/Vküper
Domov

Šport

27 julija 2019 Šport


Na tekmi svetovnega pokala v judu je v Zagrebu prvi dan tekmovanja  med štirimi slovenskimi judoisti najboljši izid dosegel Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad, ki je v kategoriji do 66 kg zasedel sedmo mesto. Gomboc se je prebil do sedmega mesta z zmagama nad Kitajcem Wu Zhiqiangom in Srbom Strahinjo Bunčićem. V četrtfinalu je z iponom izgubil proti Mongolcu Tumurkhulegu Davaadorju, v repesažu pa mu je preprečil borbo za medaljo še Francoz Kilian Le Blouchom. Med pomurskimi judoisti čaka jutri na svoj nastop še Narcej Lackovič iz judo sekcije ljutomerskega Partizana, ki bo tekmoval v kategoriji do 90 kg.

Izjemne rezultate  na evropskem teniškem prvenstvu  mladih igralcev starih do 14 let v češkem mestu Most dosega  Žiga Švec  član Teniškega kluba Murska Sobota, ki se je v dvojicah skupno z Maticem Križnikom iz Ljubljane najprej  uvrstil v četrtfinale nato pa  po zmagi proti  15. nosilcema Belorusu Mikalaju Bankou in Tikhonu Fedorovu s 5:7, 6:2 in 10:8  še v polfinale med štiri najboljše dvojice na evropskem  prvenstvu.

Na 30. mednarodnem atletskem mitingu v Novem mestu sta nastopili dve članici Atletskega kluba Pomurje. V teku na 200 metrov je Natalija Pavlinjek bila v svoji skupini predtekmovalni skupini sedma v času 27,94 in ob koncu 13., Ana Stančin pa se je v svoji skupini prav tako uvrstila na sedmo mesto in bila nato ob koncu 15. v času 29,90.

Na tradicionalnem atletskem četveroboju mladih atletskih reprezentanc v Trnavi na Slovaškem  je za slovensko atletsko reprezentanco  mlajših mladincev  nastopil v teku na 400 metrov Maj Janža in v času 50,73  zasedel četrto mesto. Nastopil je tudi v slovenski štafeti , kjer je tekel v zadnji predaji 400 metrov, slovenska štafeta pa je zasedla četrto mesto.  Slovenska  atletska reprezentanca je na četveroboju skupno zasedla tretje mesto, prvo mesto  med mlajšimi mladinci kot mlajšimi mladinkami  je zasedla Češka.  

Včeraj smo poročali, da je  Nogometni klub Pušča odpovedal nastopanje v soboški medobčinski nogometni ligi v sezoni 2019/2020 zaradi pomanjkanja igralcev. . Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  je tako naredila nov razpored tekmovanja za  novo sezono v kateri bo sodelovalo 14 ekip. Pari prvega kola  bodo na programu 18. avgusta, ko bodo igrali:  Hodoš – Bakovci, Cven – Kema Puconci, Cankova – Roma – Vanča vas, veterani Mure Ižakovci, Serdica – Lipa, Tišina – Dokležovje in Apače – Šalovci. Pred ligaškim tekmovanjem bo na programu 11. avgusta še pokalno tekmovanje o čem bomo  poročali v naših naslednjih informativnih oddajah.

Na 13. memorialu Damjana Vučka v malem nogometu  je v Strukovcih zmagala ekipa Veterine iz Murske Sobote ,ki je bila v finalu boljša po kazenskih strelih od ekipe Lagev bar iz Goričkega  kajti v rednem delu je bil izid 2.2. Tretje mesto je zasedla ekipa Hiquel iz Avstrije in četrto Codeks iz Murske Sobote. Najboljši igralec na turnirju v Strukovcih je bil  Simon Kopinja iz zmagovalne ekipe Veterine in vratar Tadej Škrilec iz ekipe Lagev bar iz Goričkega.