Domov

Šport

28 julija 2019 Šport


Na evropskem teniškem prvenstvu  v starostni kategoriji U- 14 v češkem mestu Most je  v dvojicah  dosegel izjemen uspeh  Žiga Švec član Teniškega kluba Murska Sobota.  V polfinalu evropskega prvenstva sta Žiga Švec in Matic Kržišnik iz Ljubljane premagala češko dvojico: Vita Kalina in Lukasa Velika s 7:6 in 6:4 v finalu pa sta proti  romunski dvojici:  Alexander Coman – Andrej Firaru izgubila s 7:6 in 6:2 ter osvojila naslov evropskih podprvakov.

Na kolesarski dirki za veliko  nagrado Občine Gorje na stezi  Biatlonskega  centra na Rudnem na Pokljuki je med  mlajšimi mladinci prvič letos zmagal Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci. Med dečki B je bil Gal Žido peti, Matic Polanšček   pa se je uvrstil v svoji skupini na 17. mesto.

Namiznoteniška zveza Slovenije  je v slovensko člansko reprezentanco, ki bo od 31. julija do 4.avgusta sodelovala na Balkanskih igrah v Podgorici tudi Damjana Zelka iz Namiznoteniškega kluba Kema Puconci, Zraven Zelka bosta v reprezentanci sodelovala še Peter Hribar  in Tilen Cvetko.

V 2.kolu poljske ekstra nogometne lige je  Gornik v kraju Zabrze  pred 17.000 gledalci premagal Zaglebie z rezultatom 1:0.  Za zmagovito ekipo Gornika je celo tekmo igral Erik Janža iz Puževec, za Zaglebie pa je do 58. minute igral Damjan Bohar iz Mačkovec, prvič pa je zaigral za Zaglebie od  84. minute dalje tudi nekdanji igralec Mure Rok Sirk. 

V  četrti prijateljski pripravljalni  mednarodni  nogometni tekmi za kvalifikacije za ligo prvakinj ,ki bodo v Murski Soboti in v Beltincih od 7.avgusta do 13. avgusta,  so v soboto v Beltincih igralke Pomurja premagale avstrijsko ekipo Landhaus iz Dunaja, tretjo v avstrijski prvi ligi, s 3:2. Za Pomurje so dosegle zadetke: Kim Juršnik, Sara Makovec in Kaja Korošec.

V  prvem kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi pred 400 gledalci premagala Brežice s 3:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Alen Ploj, Stjepan Oštrek in Vedran Vinko.

Nogometaši  Gorice so  v Ajdovščini premagali Klimo Tratnjek Beltince s 4:1 čeprav so Beltinčani ob polčasu vodili z 1:0. Po izključitvi Boruta Lukača v 39. minuti  so nogometaši Gorice  s tremi zadetki Etiena Velikonje, od tega dva iz 11 metrovke,  bili gospodarji na igrišču. Za Beltinčane je dosegel  vodilni zadetek Mitja Mauko v 26. minuti.

Nogometaši Kopra  so v Novem mestu igrali proti Krki 2:2 čeprav so vodili z 2:0 vodilni zadetek za Koper pa je dosegel Dare Vršič iz Segovec pri Apačah , ki se je po petih letih iz Maribora preselil h Kopru.

Pri  Gradu na Goričkem je včeraj vreme ponagajalo na dvodnevnem nogometnem turnirju.  Končano je bilo tekmovanje le v prvi skupini, kjer so igrali takole: Hodoš – Goričanka Rogašovci 2:2, Goričanka – Tromejnik Kuzma 1:1  in Tromejnik – Hodoš 2:3. Prvo mesto v tej skupini je osvojil Hodoš pred Goričanko in Tromejnikom. Turnir  pri Gradu se bo danes nadaljeval.

Na Pušči je bil včeraj  nogometni turnir v malem mini nogometu. Med osmimi ekipami  je zmagala I. ekipa Klasika, ki je v finalu premagala ekipo Torpeda s 4:2. Tretja pa je bila II. ekipa Klasika , vse ekipe so iz Pušče. Najboljši strelec na turnirju je bil Brane Kovač iz Torpeda s 16. zadetki.

Na 13. Aninskem teku v Cirkulanah so sodelovali tudi pomurski tekači. Med člani na 10 km dolgi progi je bil Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci tretji, Zdenko Klemenčič je bil četrti in Matjaž Soklič oba iz Tekaške sekcije Radenske se je uvrstil na peto mesto.

Prvi dan  državnega prvenstva  v atletiki za člane  je v Celju Matjaž Rus iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v teku na 5000 metrov zasedel šesto mesto.

Na 20. športnih igrah krajevnih skupnosti Občine Beltinci v Ižakovcih  je zmagala Krajevna skupnost Lipovci pred Gančani, Melinci in Ižakovci. V vlečenju vrvi so zmagali Ižakovci pred Gančani. v revijalni nogometni tekmi  je Športna zveza Beltinci z nogometnimi legendami premagala reprezentanco politikov Občine Beltinci s 5:1.

Iz Zveze za hokej na travi Slovenije  smo dopoldne dobili sporočili, da bodo  današnje hokejske tekme v Lipovcih na programu po spremenjenem urniku in sicer bodo vse tekme na programu eno uro prej kot je bilo načrtovano.  Slovenska ženska reprezentanca bo tako igrala proti Franciji že ob 17., prva tekma bo ob 12.30 med Litvo in Slovaško, druga pa ob 14.45 med Švico in Madžarsko.  Evropsko prvenstvo  hokejistk v Lipovcih bo trajalo do sobote tretjega avgusta.