Domov

Šport

29 julija 2019 Šport


V Lipovcih se je včeraj začelo  enotedensko  evropsko prvenstvo  III. skupine v hokeju na travi  za članice. Reprezentanca Slovenije  pod taktirko Petra Katovskega   je utrpela proti odličnim hokejistkam Francije poraz s 16:0. Za slovensko reprezentanco sta igrali tudi gostji Julija  Nachshen ,ki  živi v Nemčiji in Ella Edmonds, ki živi v Ameriki, obe pa sta tudi slovenski državljanki.  V preostalih tekmah je  Litva premagala Slovaško z 2:0, Švica pa  Madžarsko s 13:0.  Danes   je Slovaška  že igrala proti Madžarski, zvečer ob 18. pa bo tekma med Švico in Litvo. Reprezentanca Slovenije bo igrala naslednjo tekmo v Lipovcih v sredo 31. julija ob 18. proti reprezentanci Hrvaške. 

Na  mednarodni tekmi modelarjev za svetovni pokal na športnem letališču Malo Konjari  pri  Prilepu v Severni Makedoniji  so  med 60 modelarji  iz 19 držav tekmovali za slovensko reprezentanco tudi trije pomurski modelarji.  V kategoriji F l A z večjimi modeli sta se v slabih vremenskih razmerah  Žiga Tomašev in Martin Bencik iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote   uvrstila na 13, in 14. mesto. Danes se v Makedoniji začenja  mladinsko evropsko prvenstvo, član slovenske reprezentance je še  Maj Habjanič iz soboškega aerokluba, vodja reprezentance pa je Miha Lemut.

Po treh tekmovalnih dneh na mednarodnem vojaškem tekmovanju v  jadralnem letenju  v nemškem mestu Holzdorf  med 27 piloti iz petih evropskih držav nastopata tudi  Robert Šlaus iz Letalskega centra Maribor in Damjan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota. Po treh tekmovalnih nalogah  je v klubskem razredu  Šlaus na četrtem in Korpič na petem mestu.  Tekmovanje vojaških pilotov v jadralnem letenju bo  v Nemčiji trajalo do ponedeljka 5. avgusta.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je Štrigova iz Hrvaške v Dolgi vasi premagala Olimpijo , člana pomurske lige,  s 7:4. Za Olimpijo sta dosegla po dva zadetka: Tihomir Kepe in Denis Kozak.

Pri Gradu na Goričkem je na dvodnevnem   nogometnem turnirju po skrajšanem igralnem času sodelovalo šest ekip. Zmagala je ekipa Grada, ki je bila v finalu boljša od  Hodoša s 3:0. V tekmi za tretje mesto so Križevci premagali Goričanko Rogašovci  z 2:1, Tromejnik iz Kuzme pa je bil boljši od Serdice s 3:0. Najboljša strelca na turnirju sta bila  Nyari Oliver iz Hodoša in Niki Buček Huber od Grada oba s po  tremi zadetki  , najboljši vratar pa Danijel Gašpar iz Hodoša.

Jutri ob 17.30 bo v Odrancih finalna nogometna tekma za pokal Medobčinske nogometne zveze Lendava med Odranci  ekipo 3. slovenske lige vzhod in Nafto 1903 članico 2. slovenske nogometne lige. Ob polčasu nogometne  tekme bo lendavska nogometna zveza pripravila v Odrancih tudi  podelitev priznanj najboljšim  nogometašem in klubom za rezultate v minuli tekmovalni sezoni.