Domov

Šport

30 julija 2019 Šport


Na Brdu pri Kranju, na sedežu Nogometne zveze Slovenije, je bil opravljen žreb za novo tekmovalno sezono, ki se bo v slovenskih ženskih ligah začela v soboto 17. in nedeljo 18. avgusta.  V prvi slovenski nogometni ligi bodo igralke Pomurja v prvem kolu nove sezone igrale  v nedeljo 18. avgusta  v gosteh proti ekipi Obale iz Kopra, slovenski derbi pa bo v 7. kolu 13. oktobra, ko bo Pomurje igralo pred domačimi gledalci proti Olimpiji. V slovenski ligi U – 17 bo prvo kolo v soboto 17. avgusta, ko bodo Pomurke v Bratoncih gostile Radomlje. Prvo kolo slovenskega pokala bo 19. septembra, Pomurke pa bodo gostile v Bratoncih ekipo Obale iz Kopra.  Ob žrebu parov za novo sezono so Nini Kajzba iz Pomurja podelili priznanje kot najboljši strelki v slovenski ligi U – 17, v članski ligi pa je  za prvo mesto med  strelkami dobila priznanje Špela Kolbl, za far play pa je dobil priznanje Ženski nogometni klub Pomurje.

Na evropskem prvenstvu v hokeju na travi za članice , ki poteka v Lipovcih,    je včeraj v prvi tekmi Slovaška premagala Madžarsko s 3:0, v drugi tekmi  je bila Litva boljša od Švice s 3:1. Danes ob 18. bo v Lipovcih tekma med Hrvaško in Francijo, reprezentanca Slovenije pa bo v sredo ob 18. igrala proti reprezentanci Hrvaške.

Izjemno pestro dogajanje  je ta čas  na programu v namiznoteniških ligah.  V moški ekipi Namiznoteniškega kluba Sobota bo v 2. slovenski ligi v novi sezoni nastopal Bojan Ropoša, državni članski prvak leta 2011, ki se je po 13 letih preselil iz puconske Keme v Soboto, ob njem pa bodo v ekipi še Miha Jamšek z Raven in izkušeni Gregor Kocuvan. V Soboti pa računajo   do konca prestopnega roka še na kakšno okrepitev kajti ekipo Sobote je zapustil Tomaž Roudi, ki se je preselil v Maribor.  Sobota bo nastopala tudi  z II. ekipo  v 3. slovenski namiznoteniški ligi zanjo pa bodo igrali mladi igralci: Rok Kapun, Luka Šantavec  in Timi Gider – to ekipo pa bo vodil profesor športne vzgoje Bojan Ropoša.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je Panonija  iz Gaberja v gosteh premagala Petišovce z 2:0.  Za Panonijo, ki jo  zdaj vodi trener Stanko Preradović , nekdanji trener Nafta,  sta dosegla zadetka: Robert Kocet in Marko Vuk.

Na tretjem rekreativnem teniškem turnirju v Murski Soboti, v organizaciji Teniškega kluba Murska Sobota, je sodelovalo 24 igralcev. Prvo mesto je osvojil Rene Heric iz Banovec, ki je bil v finalu boljši od Anžeta Gartnerja iz Ljubljane z 9:8, tretje mesto sta  si  razdelila Luka Premzl iz Murske Sobote in Dominik Sedonja iz Rakičana.

Na kolesarski dirki »Vzpon na Pokljuko« so tekmovali tudi kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci. Med masterji A je zasedel četrto mesto Robi Marič, med masterji E je bil  Uroš Sešek osmi med  amaterji pa se je Klemen Polajner uvrstil na deveto mesto.