Domov

Šport

31 julija 2019 Šport


Na največji kasaški dirki v kraju Dužijance v Srbiji so bili tudi slovenski prijatelji kasaštva., sočasno  je bil tam  tudi  prijateljski dvoboj slovenskih in srbskih   kasapkih voznikov, ki so vozili francoske kobile.  Skupno je kasaške dirke v Srbiji obiskali okrog 50 obiskovalcev iz Slovenije ,ki pa so lahko pozdravili  tudi dve solidni uvrstitvi  slovenskih kasaških voznikov. V  drugi dirki   je zmagal Belle Marguerite na vajetih Branka Slane s kilometrskim časom 1:19,8 v prvi dirki pa je Eugenie du Citrus pod taktirko Dušana Zorka  oba iz Kasaškega kluba Ljutomer,  zasedel tretje mesto s kilometrskim časom 1:21,0. Na kasaški tekmi je bil aktiven  tudi slovenski  sodnik Mitja Kos iz Ključarovec.

Tretji dan evropskega prvenstva v hokeju na travi za članice je v Lipovcih bila le ena tekma in to iz »A« skupine.  Francija je premagala Hrvaško z rezultatom 2:1. Danes ob 18. bo v Lipovcih ženska reprezentance Slovenije igrala svojo drugo tekmo,  tokrat proti reprezentanci Hrvaške.

V peti tekmovalni disciplini mednarodnega  vojaškega tekmovanja  v jadralnem letenju, ki poteka v nemškem mestu Holzdorf se slovenska pilota nista najbolje odrezala. Kljub slabši uvrstitvi na  24. mesto, v klubskem razredu med piloti iz petih evropskih držav  pa je  Damjan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota še vedno na sadilnem  osmem mestu, Robert Šlaus iz Letalskega centra Maribor  pa je na devetem mestu.  

Ženski nogometni klub Pomurje je včeraj v Bratoncih predstavil štiri nove igralke, ki bodo sodelovale kot okrepitve v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Iz okrepitvene  četverice bo ostala stalno pri Pomurju Kim Juršnik iz Maribora, iz Srbije, točneje iz Sloge iz Zemuna pa so prišle samo za čas kvalifikacijskega turnirja  vratarka Ljiljana Gardijan ter obrambi igralki  Tijana Janković in Ivana Erac. Pomurke bodo še v tem tednu odigrale dve prijateljski pripravljalni tekmi. Danes bodo gostovale pri avstrijskih prvakinj ekipi St. Pőltna, kjer igra tudi Prekmurka Mateja Zver, v petek pa bodo v Bratoncih gostovale hrvaške prvakinje , igralke Splita.

V Odrancih je bila včeraj finalna pokalna nogometna tekma na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava.  Drugo ligaška Nafta 1903 je pred okrog 200 gledalci brez posebnih težav premagala  tretje ligaško ekipo Odranec s 4:0. Za Nafto 1903 so dosegli zadetke: Gergő Bolla, Rok Pirtovšek, Zoltan Toth in Dominik Drk. Obe ekipi pa sta se že uvrstili v prvo kolo pokala Nogometne zveze Slovenije ,ko bodo Odranci 14 avgusta pred domačimi gledalci gostili prvoligaško ekipo Aluminij iz Kidričevega. Nafta 1903 pa bo  14. avgusta gostovala pri ekipi Šenčurja.

V Zalabaksi na Madžarskem  na mednarodnem ribiškem  maratonu dolgem 24 ur so  sodelovali tudi slovenski ribiči. Med 45 ribiči je zmagal Goran Jezernik iz Lendave s 96,5 kg ulovljenih rib, drugi je bil Kristijan Fordan iz Lentija z 88,1 kg  na tretje mesto pa se je uvrstil Danijel Tkalec iz Lendave z 59,6 kg ulovljenih rib.