Domov

Šport

1 avgusta 2019 Šport


V četrti pripravljalni nogometni tekmi za kvalifikacijski turnir  za ligo prvakinj, ki bo v Murski Soboti in v Beltincih od 7. do 13. avgusta  so slovenske prvakinje igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje v sredo gostovale pri avstrijskih državnih  prvakinjah ekipi St. Pőltna in bile poražene z rezultatom 3:1. Za Pomurje so igrale tudi igralke iz Srbije , ki so ta teden okrepile Beltinčanke. Za Pomurje je dosegla zadetek Anja Prša za avstrijske prvakinje pa je dvakrat zadela Jana Scharnbőck in enkrat Vanesza Nagy.  Za avstrijske prvakinje je igrala tudi Prekmurka Mateja Zver.

Tretji tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v hokeju na travi za članice je  bila  v Lipovcih reprezentanca Hrvaške   boljša od Slovenije s 7:0.  Slovenka reprezentanca je igrala brez svoje najboljše igralke  Petre Dervarič, ki se je poškodovala, manjkala pa je zaradi družinskih obveznosti tudi  Julija Nachstein.  Za Hrvaško je dosegla dva zadetka  Tea Putrić po enega pa Ema Bahlen, Ivona Makar, Dora Lagančić, Una Litvić in Ana Čolić. V nadaljevanju prvenstva bo reprezentanca Slovenije jutri  ob12.30 igrala proti Slovaški, zadnjo tekmo pa bo reprezentanca Slovenije igrala v Lipovcih v soboto 3. avgusta ob 11. proti Madžarski. Reprezentanca Hrvaške bo igrala naslednjo tekmo jutri ob 17. proti reprezentanci Litve, ki je zasedla prvo mesto v »B« skupini.

V Odrancih je Medobčinska zveza Lendava  družno s soboško Medobčinsko nogometno zvezo  podelila nagrade najboljšim igralcem in ekipam za rezultate v minuli tekmovalni sezoni. Za  far play v 3. slovenski ligi, vzhod, ki jo je vodila v minuli sezoni soboška zveza je  predsednik Danilo Kacjan podelil za prvo mesto deset žog Rakičanu, pet žog Križevcem in tri žoge za Bogojino. Za far play v lendavski medobčinski nogometni  ligi je predsednik lendavske zveze  Slavko Režonja podelil  10 žog veteranom Nafte, pet žog  Olimpiji iz Dolge vasi  in  tri  žoge ekipi Malibu Kapca.  Najboljši strelec v lendavski ligi  je bil Julijan Lebar iz Čentibe. V mladinski ligi so dobili  za far play šest žog Odranci, tri Polana in dve Turnišče. Najboljši strelec v mladinski ligi je bil Patrik Žugelj iz Bistrice. Med 15 letniki je bil najboljši strelec Anej Horvat iz Turnišča.

Na 6.  mednarodnem ribiškem tekmovanju za pokal Gostišča West Pince je med 62 ribiči iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije v bližini  Pinc je moštveno zmagala ekipa Lovaszi Sugerek iz Madžarske, drugi mesto so zasedli Petišovci. V moški konkurenci posamično je  zmagal Gordan Jerebic iz Doline, tretji pa je bil Štefan Gyurica iz Lakoša.  Med članicami je zmagala Laszlone Csiszar iz Redicsa , med mladinci pa Žan Rubin iz Pince Marofa.