Domov

Šport

2 avgusta 2019 Šport


Na 45. balkanskem prvenstvu članov v namiznem tenisu v Podgorici so že končali z moštvenim delom prvenstva.   Med člani je zasedla prva mesto reprezentanca Italije, ki je bila v finalu boljša od  Turčije s 3:2. V dvoboju za  tretje mesto je Srbija premagala Romunijo s 3:0. Slovenska reprezentanca za katero je igral tudi Damjan Zelko,   član  puconske Keme , je v dvoboju za peto mesto premagala Grčijo s 3:0, eno zmago v dvoboju je za slovensko reprezentanco prispeval tudi Damjan Zelko.

V Lipovcih je ženska  reprezentanca Slovenije  v hokeju na travi igrala že tretjo tekmo na evropskem prvenstvu. Tokrat je bila zelo tesno boljša od Slovenije Slovaška ,ki je zmagala z 2:1. Za  Slovaško  sta dosegli zadetka: Vanessa Čapova in Dominika Chebenova, edini zadetek za Slovenijo  je dosegla  Ana Vegič. Jutri bo Slovenija igrala še zadnjo tekmo na prvenstvu proti Madžarski.

V Holzdorfu v Nemčiji   so jadralni piloti na mednarodnem vojaškem tekmovanju opravili šesto  tekmovalno nalogo.  S slovensko vojaško reprezentanco je na tekmovanju v Nemčiji tudi Damjan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota. V  šesti  nalogi klubskega razreda med 27 piloti iz petih držav je Korpič zasedel 11. mesto. Po šestih  tekmovalnih nalogah je Damjan Korpič na devetem mestu. Do konca tekmovanja so še trije dnevi, razglasitev rezultatov,   zaključek tekmovanja bo v ponedeljek 5. avgusta.

Na opoldanski novinarski konferenci  pri Nogometni šoli Mura pred prekmursko štajerskim derbijem, ki bo jutri ob 20.10 v soboški Fazaneriji ,  so sodelovali: trener Ante Šimundža, igralec Matic Maruško in tiskovni predstavnik Stanko Prelec. Pri Muri so zelo previdni in pričakujejo ugoden rezultat proti aktualnim državnim prvakom Mariborčanom. Za tekmo  je na voljo še 432 vstopnic, prvič pa bo zasvetil nov LCD semafor v soboški Fazaneriji, kakršnega ni nikjer v Slovenij. Pričakovanja pa so, da bi bil na njem  bil tudi pozitivnem rezultat za soboško Muro. V naših jutrišnjih poročilih bo  o derbiju posebej za Murski val spregovoril tudi Matic Maruško.

Namestnik disciplinskega  sodnika Nogometne zveze Slovenije Bojan Kitel je  izrekel kazni za dogodke v prvem kolu 2. slovenske nogometne lige. Na tekmi Gorica – Klima Tratnjek Beltinci so Beltinčani prejeli pet rumenih kartonov za kar so bili kaznovani  z 240 euri denarne kazni.  Borut Lukač, ki je bil na tekmi v 39. minuti tekme izključen po drugem rumenem kartonu pa bo moral počivati eno prvenstveno tekmo.

Na nogometnem  turnirju za naslov občinskega prvaka Občine Moravske Toplice .ki   je bil v Martjancih,   je zmagala in osvojila naslov prvaka Čarda, ki je pod taktirko trenerja Leona Horvata premagala Bogojino z 1.0,ki jo zdaj vodi Luka Ivanič. Čarda je bila boljša tudi od Gančan s 3:0,ki jih trenira Ljubo Antolin. V tekmi za drugo mesto je bila Bogojina boljša od Gančan z 2:0. Gančani so nastopili na turnirju kot gostje, kajti ekipa Rotunde iz Sela je razpadla in tako ni sodelovala na turnirju za naslov prvaka.