V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

3 avgusta 2019 Šport


V Prilepu  je bilo  končano evropsko mladinsko prvenstvo modelarjev v letenju s prosto letečimi modeli v kategoriji F l A z večjimi modeli,  ki ga je spremljalo neugodno vreme zato so tudi  vodilni iz tekmovanja za svetovni pokal imeli velike težave na tekmovanju. Mladinska reprezentanca Slovenije  je med 17. državami moštveno zasedla deseto mesto.  Posamično   so se pomurski modelarji uvrstili takole: Žiga Tomašev je bil 20., Martin Bencik  25. oba iz Društva modelarjev Pomurja in na 42. mesto se je uvrstil Maja Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota.  Pomurski modelarji bodo imeli naslednjo tekmo na svetovnem pokalu, ta pa bo v Bosanskem Petrovcu 17.avgusta.

Predzadnji dan evropskega prvenstva za članice  v hokeju na travi  skupine III je  v Lipovcih  Francija premagala Švico s 4:0, Litva pa je bila boljša od Hrvaške. Poročali smo že, da je Slovaška bila boljša od Slovenije z 2:1, edini zadetek za Slovenijo je dosegla  Ana Vegič. O končnih rezultatih bomo poročali jutri.

V zadnji pripravljalni nogometni tekmi za kvalifikacijski turnir za ligo prvakinj so v Bratoncih igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje premagale hrvaško prvoligaško ekipo Split z rezultatom 3:1. Za Pomurje so dosegle  zadetke: Kaja Korošec, Tjaša Tibaut in Špela Kolbl. Zdaj čaka Pomurke prva kvalifikacijska tekma v sredo 7. avgusta ob 20.45 v soboški Fazaneriji proti Cardifu iz Walesa.

V 3. kolu poljske ekstra nogometne lige sta bila sinoči na delu dva pomurska nogometaša. V Lubinu sta Zaglebie in Jagiellonia igrala 2:2. Za Zaglebie  je od 65. minute dalje igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, Rok Sirk, ki se je iz Mure preselil v Zaglebie pa ni dobil priložnosti za igro. V drugi tekmi sta Arka in Korona igrala 1:1. Za Korono je igral tudi Matej Pučko iz Šalinec.

V uvodni tekmi 4. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom sta sinoči Celje in novinec Bravo iz Ljubljane igrala 2:2. Za Celjane je dosegel oba zadetka Mitja Lotrič z Vaneče, gostje nogometaši Brava pa so proti Celjanom že vodili z 2:0.

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije  v Ljubljani je bil  žreb za novo tekmovalno sezono. Ob pomurski rokometni ekipi bosta sodelovali  v 2. državni ligi, ki se bo začela 5. oktobra. V prvem kolu bo radgonski Arcont gostoval pri ekipi Jadran Hrpelje, Pomurje pa bo v Murski Soboti gostilo rokometno ekipo Cerklje. Pomurski rokometni derbi bo v 9. kolu 14. decembra v Murski Soboti, ko bosta igrala Pomurje in Arcont.

V Ljutomeru so bile v organizaciji ljutomerske športne zveze  športno rekreativne igre za leto 2019 na katerih je v  11 aktivnostih sodelovalo kar 150 udeležencev. V racketlonu  kombinatorni igri v namiznem tenisu, badmintonu in tenisu je zmagal Damir Tretnjak. V balinanju je med sedmimi ekipami  zmagalo Društvo upokojencev Gornja Radgona. V odbojki na mivki je zmagala skupina »Deca« za katero so igrali: Izak, Minea, Eva in Nika. V nogometu med člani je zmagala ekipa veteranov Meteorplasta za katero so igrali: Gregor, Damjan in Samo. V metanju trojk je zmagal David Fišinger, v kopaliških igrah »Lotmerk na vodi« je zmagala dvojica »Deca« za katero sta tekmovali Nika in Eva. Na programu je bilo tudi rekreativno kolesarjenje , prikazali so reševanje utopljenca in opravili še  zanimivo ulično vadbo v parku.