V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

13 aprila 2017 Šport


V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi sta bili aktivni dve pomurski ekipi. Hokejisti  predanovskega Triglava  so  igrali v gosteh proti Trešnjevki 2:2 čeprav so vodili na tekmi z 2:0. Za Triglav sta dosegla zadetka:  Alan Nemec in Tadej Mikola. Manj uspeha so imeli  hokejisti Moravskih Toplic, ki jih je premagala ekipa Concordie iz Zagreba z rezultatom 7:3. Za  Moravske Toplice so dosegli zadetke: Peter Fras, Sašo Dervarič in Aleš Malačič. Prvenstvo v hrvaško slovenski hokejski ligi se bo nadaljevalo v moški in ženski konkurenci v nedeljo 23. aprila.

Za slovensko žensko teniško reprezentanco  na pokalu FED  od 19. do 20. aprila  bo v Litvi pod taktirko selektorja Andreja Kraševca  za slovensko teniško reprezentanco igrala tudi Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota.  V Litvi bodo igrale reprezentance Danske, Egipta, Luksemburga, Norveške, Južnoafriške republike, Švedske in Litve.  Nasprotniki slovenske reprezentance bodo znani šele 18.aprila, ko bo opravljen žreb.  Slovenski selektor precej pričakuje tudi od Andreje Klepač, ki je trenutno  sedma igralka na svetu med dvojicami.

V zadnjem 14.kolu  slovenske vzhodne »C« lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Pinocchio  Ivanjkovci – Grabe 15:2, Plitvica – Snajperji  Sodinci 17:0, Bar baza girls Logarovci – Ozon Sodinci 4:13 in Top Gun Elrad Grlava – Alibi bar  Ljutomer 10:7. Naslov prvaka je osvojil Pinocchio iz Ivanjkovec, ki je zbral 33 točk, drugo mesto  je zasedel Ali bar  iz Ljutomera z 31.točkami.

Športno strelsko društvo Murska Sobota  je gostilo mlade pomurske strelce na zadnjem turnirju regijske pionirske in cicibanske lige v streljanju s serijsko zračno puško.  Moštveno so na zadnji tekmi zmagali strelci Murske Sobote pred Jezerom iz Dobrovnika in Strelskim društvom Kolomana Flisarja s Tišine. Med pionirji posamično je zmagal Patrik Farkaš iz Murske Sobote: med pionirkami pa je streljala najbolj natančno Katja Zver iz lendavskega Varstroja.  V kategoriji mlajših pionirjev in cicibanov je moštveno zmagalo Strelsko društvo Varstroj pred Osnovno šolo III Murska Sobota  in Športno strelskim društvom Murska Sobota. Posamično je med mlajšimi pionirkami  v streljanju z zračno puško zmagala Alaina Jezernik  in med mlajšimi pionirji Luka Legenič oba iz Varstroja.  Med cicibani je zmagala na zadnji tekmi v Murski Soboti Tadeja Horvat iz Črenšovec in med cicibani Aljoša Grčar iz Osnovne šole III Murska Sobota.  Mladi  slovenski strelci bodo imeli  jutri v petek 14. in v soboto 15. aprila  v Murski Soboti še finale Kekčevega pokala  v streljanju z zračno puško ,kjer bo v dveh dneh nastopilo  12 strelskih društev.

V 13.kolu pomurske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Nemčavci – Sobota 0:8, Trnje – Čarda Martjanci  4:0, Kamenci – Tešanovci 5:3, Videm – Klub malega nogometa mladih Odranci –  3:5 in Teleing Razkrižje – Meteor Melinci  9:1. Tekma med Dolnjo Bistrico in soboškim Old boysi je bila preložena. Na lestvici vodi Trnje, ki je zbralo 34 točk.