Domov

Šport

4 avgusta 2019 Šport


V soboški Fazaneriji je, v 4. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom,  4500 gledalcev spremljalo –  prekmursko štajerski derbi starih znancev Mure in  aktualnega državnega prvaka Maribora, dvoboj se je končal brez zmagovalca ob izidu 1:1. Obe moštvi pa sta imeli priložnost tudi za zmago a je neodločen izid še najpravičnejši. Za Muro je dosegel vodilni zadetek Amadej Maroša v  28. minuti prvega polčasa, izid pa je izenačil Martin Milec v 70. minuti. Glavni sodnik tekme Nejc Kajtazović iz Kranja  je na tekmi pokazal skupno štiri rumene kartone, ki so jih dobili: Luka Bobičanec, Tomi Horvat in Klemen Šturm pri Muri ter Martin Milec pri Mariboru.

Na  13. mednarodnem memorialu Milana Sukiča v nogometu so v Kuzmi na Goričkem 13 letniki Feričancev iz Hrvaške premagali Tromejnik s 3:1, 8 letniki Mure pa so bili boljši od Tromejnika s 4:2.  Člani Grada so premagali Hodoš s 4:0, zadetke so dosegli  Tomo in Tadej Marič, Alen Gašperšič in Alen Vrhovski.  V preostalem srečanju so namesto Serdice igrali mladinci Grada, ki so utrpeli poraz od članske ekipe Tromejnika z 10:0, pri Tromejniku se je odlikoval Ludvik Zrim s 5 zadetki. Danes  ob  18.  bo  v Kuzmi finalna tekma med Tromejnikom in Gradom, že ob 17. pa bosta igrali veteranski ekipi Tromejnika in soboške Mure.

V mednarodni prijateljski mladinski nogometni tekmi so mladinci Nafte iz Lendave  v gosteh igrali proti tretjeligaški  madžarski ekipi Andarhide 1:1. Za Nafto je dosegel  zadetek Erik Glogovec.

Na  nogometnem turnirju  v spomin na preminule nogometaše Marjana in Kristjana Drka in Dušana Perica je v  Benici zmagala ekipa Graničarja, ki je  po 11 metrovkah premagala Palomo z 8:7 in Zvezdo iz Doline s 4:1. V tekmi za drugo mesto je Zvezda iz Dolina premagala Palomo iz Sladkega vrha z 2:1.

V Lipovcih  je bilo včeraj končano enotedensko  evropsko prvenstvo v hokeju na travi skupine III  za članice na katerem je v tekmi za prvo mesto Francija premagala Litvo s 4:3, v tekmi za tretje mesto  je bila Švica boljša od Hrvaške z 2:1.  Slovenska ženska hokejska reprezentanca je zadnji dan turnirja v tekmi za šesto mesto izgubila proti Madžarski s 3:0. Slovenske hokejistke so na prvenstvu na nekaterih tekmah prikazale precej borbenosti in želje  vendar  ima Slovenija le dva hokejska kluba, kar  je premalo za večji izbor reprezentantk, toda začetek za sodelovanje na evropski preizkušnji je  bil vendarle vzpodbuden.  Že jutri  bo tudi moška hokejska reprezentanca odpotovala na evropsko prvenstvo skupine IV  v Helsinke, ki bo trajalo od  6. do 11.avgusta.

V Podgorici je bilo končano 45. balkansko prvenstvu v  namiznem tenisu za člane in članice. Moška reprezentanca Slovenije je zasedla peto mesto zanjo pa je igral tudi Damjan Zelko član puconske Keme. V posamični konkurenci je Zelko  v svoji predtekmovalni skupini premagal tekmovalca iz Albanije, Črne Gore in Italije in izgubil z igralcem iz Bosne in Hercegovine ter se kot drugi v skupini uvrstil v finalno  skupino. V osmini finala je Zelko izgubil z najboljšim igralcem iz Grčije s 4:3 čeprav je vodil s 3:0. V dvojicah se je Zelko s sotekmovalcem Mladinom iz Romunije uvrstil v četrtfinale.

Začela se je 76. kolesarska dirka po Poljski. V prvi etapi dolgi 132,3 kilometre s starom in ciljem v Krakovu je zmagal Nemec Pascal Ackerman. Na dirki sodeluje tudi prekmurski kolesar Simon Špilak, ki je član ruske Katjuše in se v prvi etapi v času zmagovalca uvrstil na 41. mesto.

Na kolesarski dirki  za memorial Bojana Udoviča v Šenčurju  se je med mlajšimi mladinci poškodoval velik up Kolesarskega kluba Tropovci  Luka Jablanovec ,ki je ob zaključku dirke v sprintu padel in si huje poškodoval ključnico in bo  nekaj časa odsoten s kolesarskih dirk. Na  sobotni dirki za veliko nagrado Kranja pa je bil v kategoriji dečkov C Matic  Polanšček 20.;   Gal Žido, oba sta člana Kolesarskega kluba Tropovci ,   pa se je med dečki kategorije B  uvrstil na sedmo mesto.

Na mednarodnem vojaškem tekmovanju jadralnih pilotov v nemškem Holzdorfu  je v osmi, predzadnji, tekmovalni nalogi v klubskem razredu zmagal Robert Šlaus iz Alpskega letalskega centra Lesce  drugi pa je bil Damjan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota. Pred današnjo zadnjo tekmovalno nalogo vodi Hainz Pfeifer iz Nemčije, Robert Šlaus je na drugem in Damjan Korpič na odličnem tretjem mestu.  V tej disciplini nastopa 27 pilotov iz petih držav.

Na lokostrelskem tekmovanju za  3 D pokal so v  Turjaku med 130. lokostrelci iz 34 klubov sodelovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje sta se med člani z instinktivnim lokom odrezala  Kristijan Horvat, ki je bil s 375.krogi drugi in Gyula Cseh, ki je s 364.krogu zasedel tretje mesto.  Med veterani je Bojan Štuhec z lovskim lokom zadel  332 krogov in zasedel peto mesto.  Med člani z dolgim lokom pa je Jožef Hozjan zadel 254 krogov kar je bilo dovolj za šesto mesto.