Domov

Šport

9 avgusta 2019 Šport


V 3. kolu evropskega prvenstva  skupine IV v hokeju na travi v Helsinkih  je opoldne Norveška premagala Slovenijo z rezultatom  2:1. Za slovensko reprezentanco, ki na prvenstvu nastopa s precej pomlajeno reprezentanco,  je dosegel vodilni zadetek Blaž Legen, za Norveško pa je dvakrat zadel  Singh Arunpret Garcha. Po nepopolnem tretjem kolu vodi  Finska s 6.točkami, brez zmage pa sta na prvenstvu  še reprezentanci Slovenije in Cipra, ki se bosta pomerili v nedeljo 11. avgusta.

V šesti  predzadnji etapi mednarodne kolesarske dirke po Poljski dolgi 155 km je svoj nastop predčasno končal tudi Simon Špilak, član prekmurske Katjuše.  V šesti etapi je zmagal 22 letni  Danec Jonas Vingegaard. Zraven Špilaka sta odstopila v šesti etapi  tudi Luka Mezgec, ki je zmagal na dveh etapah in Domen Novak.  Simon Špilak je bil po peti etapi na 85.mestu.

Selektor slovenske nogometne reprezentance U – 19  Agron Šalja je  za mednarodno prijateljsko tekmo slovenske reprezentance proti Italiji ,ki bo 14.avgusta na Brdu povabil  18 nogometašev. Med izbranci selektorja sta tudi dva nogometaša Mure: Kai Cipot in Žiga Laci, zbor reprezentance  bo v ponedeljek 12. avgusta na Brdu pri Kranju.

Namestnik  disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije  Bojan Kitel  je  po prekmursko štajerskem derbiju med Muro in Mariborom, tekma se je končala 1:1,  v prvi slovenski nogometni ligi  Telekom kaznoval oba nogometa kluba. Mura je bila kaznovana z denarno kaznijo  1100 eurov zaradi  nešportnega in neprimernega vedenja navijačev  predvsem zaradi množične uporabe pirotehničnih sredstev.  Mariborčani  so zaradi žaljivega in neprimernega navijanja svojih navijačev dobili denarno kazen v višini 2.150 eurov.

Kazen pa je doletela tudi  Nogometni klub Nafta zaradi neprimernega obnašanja njihovih navijačev na prekmurskem derbiju druge slovenske lige med Klimo Tratnjek Beltinci in Nafto, tekmo so jo  dobili Beltinčani z 1:0,  v višini 500 eurov.

V prvi tekmi prvega kola pokala Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je Tromejnik iz Kuzme v gosteh premagal Ižakovce z rezultatom 6:2. Za Tromejnik  so dosegli zadetke: Mitja Botjak tri ter Szabolcz Andrejek, Ludvik Zrim in Gregor Bokan po enega.  Za Ižakovce sta dosegla zadetka: Tomas Vori in Danijel Forjan. Preostale nogometne tekme prvega kola pokala bodo jutri in v nedeljo.

 Na občinskih vaških igrah pri Gradu na Goričkem  je  v šestih preizkušnjah zmagalo Športno rekreacijsko društvo Dolnji Slaveči pred Športnim društvom Kovačevci,  na tretje mesto pa so se uvrstili člani Športnega društva Kruplivnik.