V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Šport

10 avgusta 2019 Šport


V avstrijskem Welsu je bilo evropsko prvenstvo  v taekwondoju na katerem je  drugo leto zapored osvojil  naslov evropskega klubskega  prvaka v kategoriji do 80 kg Beno Misja iz Lendave, član italijanskega kluba  Hwarang Verona.   Misja je   v predtekmovanju svoje skupine osvojil sedem zmag in imel dva poraza ter končal na tretjem mestu. V  končnici tekmovanja je Misja kljub poškodbi reber imel še dvoboje z devetimi tekmovalci. V polfinalu je  premagal Lucasa Kraiderja iz Nemčije, v finalu pa je bil boljši od  Portugalca Andreja Mendesa z rezultatom 19:10.

Člani Judo kluba Lendava  so se v Izoli udeležili izpitov za polaganje pasov v organizaciji Judo zveze Slovenije. Naziv mojstra juda prvi dan  so osvojili: Nejc Mlinarič, Jure Markoja in Jan Kočila.  Na sočasnem  državnem prvenstvu v katah sta Nejc Mlinarič in Jure Markoja zasedla šesti mesti.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca U – 16  bo od 15. do 24. avgusta sodelovala v Sofiji na evropskem prvenstvu divizije B za dekleta stara do 16 let. Glavni trener reprezentance Gašper Sluga je v slovensko reprezentanco povabil tudi  Mio Žekš iz Ženskega košarkarskega kluba Pomurje ter Blažo Čeh iz Rakičana, nekdanjo članico soboškega košarkarskega kluba, ki je zdaj članica celjskega košarkarskega kluba.  

V najboljšo enajsterico 4. kola prve slovenske nogometne lige Telekom sta bila izbrana  tudi nogometaša Mure: Matic Maruško in Luka Bobičanec. V enajsterico kola   je bil izbran tudi Mitja Lotrič, doma z Vaneče, ki zdaj igra za Celjane v prvi slovenski nogometni ligi.

V  prijateljski mednarodni nogometni tekmi je Hotiza, članica lendavske medobčinske nogometne lige premagala madžarsko ekipo Csesztreg z rezultatom 5:3. Za Hotizo je dosegel tri zadetke Patrik Vőrőš dva pa je k zmagi dodal  še Andrej Goričanec. Nogometaši Hotize so proti gostom iz Madžarske zadeli še eno vratnico.