V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

11 avgusta 2019 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje so v 2. kolu kvalifikacij za evropsko ligo prvakinj v Beltincih pred okrog 500 gledalci premagale prvakinje Gruzije ekipo Nike s 4:0. Z Pomurke so dosegle zadetke:  Anja Prša v 3. in v 20. minuti iz 11 metrovk ter Luana Zajmi v 51. in Sara Makovec v 89. minuti obakrat  iz igre. Po sobotni  zmagi  so v borbi za prvo mesto, ki vodi v nadaljnje tekmovanje  zdaj še tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje, ki bodo v torek ob 17. v Beltincih  igrale proti neporaženim  prvakinjam Škotske ekipi Hiberniana.

V 5. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je Mura v Kranju pred 900 gledalci premagala Triglav z rezultatom 3:1. Za Muro so dosegli zadetke: Klemen Šturm in Marin Karamarko v prvem polčasu ter Luka Bobičanec v drugem polčasu.  Za Triglav je dosegel edini   zadetek iz 11 metrovke v drugem polčasu Luka Majcen. Po nepopolnem 5. kolu je Mura z 8. točkami in tekmo manj na tretjem mestu.

V  3. kolu 2. slovenske nogometne lige  je v Lendavi Nafta 1903  pred 350 gledalci premagala  Koroško Dravograd  s 4:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Mihael Rebernik, Vedran Vinko, Stjepan Oštrek in Adam Zagorec; za Koroško Dravograd je v drugem polčasu dosegel zadetek Evans Adomako.

Slabše so se v drugi slovenski nogometni  ligi odrezali igralci Klime Tratnjek Beltinci, ki so gostovali pri Termah Čatež  v Brežicah in bili poraženi z 2:0. Za Brežice sta dosegla zadetka v 82. minuti Luka Duvnjak in v 86. minuti Luka Filip. Na lestvici 2. slovenske nogometne lige je Nafta na 5. mestu s šestimi točkami, Beltinčani pa so s tremi točkami na 11. mestu.

V 4 .kolu poljske ekstra nogometne lige  je Gornik Zabrze  pred 17.900 gledalci premagal Rakov iz Bechatova z 1:0. Za Gornik je igral  celo tekmo tudi Erik Janža. Zaglebie iz Lubina pa je  pred 5.124 gledalci premagal Arko z 2:0; za Zaglebie je igral tudi Damjan Bohar, Rok Sirk, ki je bil v kadru ekipe pa ni dobil priložnosti za igro.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  so bile odigrane prve  pokalne nogometne tekme  za sezono 2019/2020. Doseženi so bili naslednji rezultati: Ižakovci – Tromejnik Kuzma 2:6, Cven – Dokležovje 5:4 po 11 metrovkah, Apače – Radenska Slatina 0:2 in Roma Vanča vas – Križevci 7:6 po 11 metrovkah.  Preostale  pokalnega nogometne tekme bodo na programu danes ob 17.30.

Na prvem  odprtem slovenskem  roundnet  turnirju – igri z žogo ob okrogli mreži –  je na travnatem igrišču  ob soboškem Expanu  med devetimi ekipami  iz Avstrije in Slovenije  zmagala dvojica: Arne Wagner in Benjamin Bachler, druga je bila dvojica Marcus Anderle – Nelson Dziruni, tretja Andreas Lacek in Kerstin Wratschko, vse iz avstrijskega Gradca najboljša slovenska dvojica: Gregor Čizmazija iz Turnišča in Denis Škrilec iz Murske Sobote se je uvrstila na četrto mesto.

Na strelskem tekmovanju strelskih upov v Plznu  na Češkem je za slovensko mlado reprezentanco tekmoval tudi Leon Režonja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča in z zračno puško  s 608,2 krogoma zasedel 47. mesto.

Na evropskem prvenstvu kolesarjev v Alkmarju na Nizozemskem , je na 138 km dolgi progi  bil najboljši slovenski kolesar med  mlajšimi člani  Žiga Jerman,  ki je zasedel 11. mesto. Na cilj težavne dirke je prišlo le 57 kolesarjev žal med njimi ni bilo  Žige Horvata iz Dankovec, kar priča o tem kako težavna je bila cestna dirka.

Na  38. maratonu Kralja Matjaža v Črni na Koroškem in memorialu Mirana Časa so na progi  10 km dolgi progi  tekli tudi pomurski tekači. V moški konkurenci se je na 24. mesto v absolutni konkurenci uvrstil Darko Vereš, v svoji starostni kategoriji je bil sedmi in na 39. mesto  se je uvrstil Adel Balčinović ,ki je bil v svoji starostni kategoriji tretji, oba pa sta člana Večetničnega kulturnega, izobraževalnega, turističnega in športnega društva Bakovci.

Na 39. rekreativnem kolesarskem maratonu Tri srca 2019 je v Radencih danes startalo na  štirih progah dolgih štiri,  28, 54 in 75 km skupno 305 kolesarjev. Najstarejša kolesarja na maratonu sta bila 72 letna Lidija Vastić s Ptuja in 90 letni Siegfried Schubert od Svetega Tomaža.  Najštevilčnejša skupina na maratonu je bila iz Elrada Internacional iz Gornje Radgone s 17. kolesarji.