V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

12 avgusta 2019 Šport


Na 30. jubilejnem  triatlonu v Nagyatadu  je, ob temperaturi 35 stopinj Celzija , sodelovalo  980 tekmovalcev iz 12 držav, za  tekmovalce iz Madžarske pa je bilo sočasno tudi državno prvenstvo. Na izjemno težki progi, ki je zahtevala od triatloncev 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka je Štefan Buzeti iz Bakovec s progo opravil v 14 urah 7 minutah in sedmih sekundah kar je bilo dovolj za tretje mesto v njegovi starostni kategoriji nad 65 let.

Na evropskem prvenstvu skupine IV v hokeju na travi  v Helsinkih je v zadnji tekmi  pomlajena  moška  reprezentanca Slovenije igrala proti Cipru 0:0. Prvo mesto je zasedla reprezentanca Madžarske , ki je v zadnji tekmi premagala gostiteljsko Finsko  s 3:0. Na tretje mesto se je uvrstila Norveška. Slovenski hokejisti ki so proti Madžarski izgubili tesno s 3:2 so se uvrstila na peto mesto z eno osvojeno točko.

Na mednarodnih kasaških dirkah v avstrijskem Badnu je  v prvi dirki zmagal Iago d’Amore na vajetih Jožeta Sagaja iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1:15,0.

Na tradicionalnem tekmovanju v streljanju na glinaste golobe v Križevcih v Prekmurju  je med 13 ekipami zmagala Lovska družina Radenci, druga je bila Lovska družina Videm ob Ščavnici in tretja Lovska družina Pečarovci. Posamično je  med 200 strelci zmagal Robert Nagy iz ekipe Kaliber Fokovci, drugi je bil Marko Miljevič iz Lovske družine Radenci in tretji Aleš Hozjan iz Strelskega društva Vrhnika.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so bili v prvem kolu pokalnega tekmovanja včeraj doseženi naslednji rezultati: Bakovci – Šalovci 7:0, Grad- Tišina – 3:1, Čarda Martjanci – Cankova 10:0, Bogojina – Aluvar Gančani  2:3, Lipa – Goričanka Rogašovci  0:4, Serdica Kleparstvo Šinko –  Kema Puconci 1:5 in Rakičan – Hodoš  2:0.  

Športno  kulturno turistično društvo Mladost je na Pertoči pripravilo vaško turistične kmečke igre na katerih je v petih tekmovalnih preizkušnjah sodelovalo 7 ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Podmus iz Ropoče, druga je bila ekipa Rožice in tretja Žagari,  obe ekipi sta s Pertoče.