Domov

Šport

14 avgusta 2019 Šport


V zadnjem – 3. kolu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj, med 32 ženskih nogometnih ekip, so v Beltincih pred 700 gledalci prve favoritke – prvakinje Škotske premagale slovenske prvakinje, igralke Pomurja z 2:1 in se uvrstile v končnico tekmovanja. Za Hibernian iz Škotske sta dosegli zadetka: Jamie Lee Nager v 7. in Lauren Davidson v 36. minuti, edini zadetek za Pomurje pa je dosegla Anja Prša iz 11 mertrovke, ko je v 45. minuti prvega polčasa znižala na 1:2. V preostalem srečanju so v Murski Soboti prvakinje Walesa premagale prvakinje Gruzije s 5:1. Prvo mesto in napredovanje so si priigrale prvakinje Škotske z 9. točkami, druge so bile prvakinje Walesa s 6.-imi, tretje slovenske prvakinje Pomurke s tremi in četrte prvakinje Gruzije brez točk.

Na drugem  mednarodnem atletskem mitingu poletne lige v avstrijskem Gradcu so nastopili tudi člani Atletskega kluba Pomurja iz Murske Sobote.  Najbolje se je odrezala v teku na 1000 metrov Urška Martinec, ki je v času 3:07,90 zasedla drugo mesto. V teku na 100 metrov je tekla Natalija Pavlinjek in v času 13,39 bila peta podobno kot Matjaž Rus, ki je v tekel  na 1000 metrov in  dosegel čas 2:59, 45.

V finskem Lahtiju se bo jutri začela  strelska tekma svetovnega pokala  s puško šibrenico. Skupno je za tekmovanje prijavljenih 407 strelcev in strelk iz 66 držav. Za slovensko strelsko reprezentanco bosta nastopila tudi  Boštjan Maček  iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, ki bo tekmoval  med člani posamično  in v mešanih parih ter Jasmina Maček, ki bo tekmovala  v posamični konkurenci in v mešanih parih.

V Portorožu vzporedno z mednarodnim članskim turnirjem poteka tudi  festival tenisa za mlade igralce v vseh starostnih kategorijah.  Med dekleti starostne skupine U – 16 se je Anamari Žnuderl doma iz Murščaka, članica Železničarskega teniškega kluba Maribor  in Teniške akademije Murska Sobota uvrstila v polfinale, kar je uspelo tudi soigralki iz mariborskega kluba Pii Petelinček ter Ani Tari Praček iz Kopra  in Rebeki Gnezda  iz Idrije.

Športno društvo Dolenci je pripravilo 17.  občinski turnir v malem nogometu za pokal Občine Šalovci.  Med šestimi ekipami so  tretje  leto zapored zmagali Markovci pred Domanjševci in Čepinci.  Ob malonogometnem turnirju je bilo v Dolencih  še tekmovanje v streljanju 7 metrovk, kjer je zmagal Daniel Gašpar iz Čepinec, drugi je bil Teo Kovač iz Domanjševec in tretji Damjan Škerlak iz Dolenec,