Domov

Šport

20 avgusta 2019 Šport


V avstrijskem Hartbergu je bil štiridnevni 47. teden svetovnega kolesarstva na katerem so sodelovali tudi  tropovski kolesarji.  Skupno so imeli kolesarji na programu pet etap in uvodni  prolog .  V zadnji etapi, ki se je končala s 6 km vzponom na Pőlauberg,   je bil med kandidati za tretje mesto tudi  Dušan Hajdinjak iz Športnega društva Team turbo Tropovci ,ki je na koncu pristal na četrtem mestu. Sicer pa so tropovski kolesarji po šestih preizkušnjah bili uvrščeni takole; Dušan Hajdinjak je bil šesti, Dominik Ketiš 13., Bernard Omar 18. in Radovan Rac se je uvrstil na 19. mesto.

V četrti tekmi na evropskem košarkarskem prvenstvu divizije B v Sofiji je mlada ženska košarkarska reprezentanca Slovenije  U – 16   premagala Bosno in Hercegovino z rezultatom 87:36. Za slovensko reprezentanco, ki jo vodi selektor Gašper Sluga sta igrali in tokrat obe dosegli tudi točke; Blaža Čeh je dosegla štiri in Mia Žekš dve točki.

Slovenska  ženska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru v prijateljski mednarodni tekmi igrala proti gostjam iz Azerbajdžana, ki so zmagale s 3:0 v nizih na 22, 19. in 20. Za slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco je igrala tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, ki je se je v prestopnem roku iz puconske ekipe Roto Keme  preselila k Ljutomeru.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju so bili uspešni  ljutomerski kasaški vozniki.  Dvakrat se je uvrstil med zmagovalce Vito Šadl in sicer v prvi dirki s Satchmo MS  in v sedmi dirki z Anomone Dobon. V četrti dirki  je zmagala Elisa Gali na vajetih Jožeta Sagaja, ki je v tej dirki nastopal za Kasaški klub Šentjernej. Tretja mesta  so osvojili: Pell na vajetih Igorja Novaka, Iztok Be z voznikom Jožetom Sagajem in Vaniti Caf z Jožetom Sagajem. V nedeljo 25.avgusta bodo naslednje kasaške dirke v Ljutomeru.

Na Brdu pri Kranju je bilo  opoldne žrebanje parov drugega kola pokala Nogometne zveze Slovenije. V pokalu sta ostali še dve pomurski ekipi. Nafta 1903  bo gostila v Lendavi Krško , Mura pa bo gostovala v Kranju pri Triglavu. Obe tekmi sta načrtovani za sredo 11. septembra.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je bil včeraj žreb parov za veteransko ligo v malem nogometu v kateri bo sodelovalo 12 ekip,  naslov prvaka pa brani Old boys iz Murske Sobote. V prvem kolu nove sezone bodo 30. avgusta igrali: Nemčavci – Old boys, Sebeborci – Bakovci, Noršinci – Mladost Pertoča, Rakičan – Rogašovci , Borejci – Čarda in Dokležovje – Cankova. Več o prvakih minule sezone ekipi Old boys bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.