Domov

Šport

21 avgusta 2019 Šport


Mlada slovenska ženska košarkarska reprezentanca U – 16 je na evropskem prvenstvu  divizije B v Sofiji premagala reprezentanco Srbije z rezultatom 72:51. Za slovensko reprezentanco  je največ točk k zmagi prispevala Ana Vita Mičunović  17,  Blaža Čeh  je k zmagi prispevala štiri točke, igrala pa je tudi Mia Žekš a si ni vpisala v listo strelk.  Po prvem mestu v A skupini bo reprezentanca Slovenije v četrtek igrala proti drugouurščeni reprezentanci v B skupini, proti reprezentanci Velike Britanije.

Selektorica slovenske ženske nogometne reprezentance U – 17  Tina Kelenberger  je v okviru priprav za prijateljski mednarodni tekmi proti Škotski v slovensko izbrano vrsto povabila tudi dve igralki Ženskega Nogometnega kluba Pomurje Beltinci. Povabili sta dobili Nina Kajzba in Saša Kolar. Prijateljski tekmi proti Škotski bosta na programu 28. in 31. avgusta  v Nogometnem centru Nogometne zveze Slovenije na Brdu.

Začela se je nova sezona tudi v prvi avstrijski ženski nogometni ligi. Ekipa St. Pőltna za katero igra tudi kapetanka slovenske ženske reprezentance Mateja Zver  iz Gornje Bistrice je v gosteh premagala ekipo Altenmarkta s 6:0. Dva zadetka je aktualne državne in pokalne prvakinje iz St. Pőltna je dosegla tudi Mateja Zver.

 Ormožu je bilo dvodnevno mednarodno  strelsko tekmovanje v trapu. V A skupini je zmagal Damir  Mehkek iz Koprivnice s 114. zadetki, Marko Miljevič iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote   je s 107. zadetki zasedel četrto mesto.

Moštveno je zmagala ekipa Podravine iz Koprivnice s 333.zadetki, ekipa »Prekmurje rudar«  je bila v postavi: Marko Miljevič, Dušan Kos in Franc Kolarič s 313. zadetki uvrščena na tretje mesto.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava so odigrali prvo kolo pokalnega tekmovanja. Igrali so takole:  Nedelica – Graničar 4:0, Dobrovnik – Panonija Gaberje 1:6, Bistrica – veterani Nafte 3:5, Kobilje – Tuš Žalik Renkovci 2:1, Čentiba – Malibu Kapca 4:0 in Zvezda Dolina – Petišovci 1:5. Opravljen  je bil že tudi žreb za drugo kolo. V sredo 28. avgusta bodo igrali: veterani Nafte – Črenšovci, Petišovci – Odranci in Čentiba – Turnišče.  V četrtek 28. avgusta pa bodo igrali: Panonija Gaberje – Hotiza, Kobilje – Olimpija Dolga vas in Nedelica – Polana.

V prvem kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole:  Krajna – Kučnica Korovci  13:2, Satahovci – Petanjci 2:5, Vivat Černelavci – Gradišče 4:5, Tropovci/ Tišina – Černelavci 5:2, Dobel – Mister baby Gederovci 1:9, Borejci – Kupšinci  4:1  in Krog – Mladinec Murski Črnci 1:1. Na lestvici vodijo s tremi točkami:  Krajna, Mister Baby Gederovci in Petanjci.