V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

22 avgusta 2019 Šport


V nedeljo 25. avgusta se bo v Tokiu začelo letošnje svetovno člansko prvenstvo v judu, kjer bo  zraven tudi reprezentanca Slovenije. Svetovno prvenstvo bo  za devet slovenskih judoistov hkrati  kvalifikacijska tekma za nastop na olimpijskih igrah. Najizkušenejši med slovenskimi trenerji Marijan Fabijan je pred odhodom na svetovno prvenstvo  med največja favorita med slovenskimi judoisti uvrstil tudi Adrijana Gomboca iz Rakičana zdaj člana Judo kluba Bežigrad v kategoriji do 66 kg in Tino Trstenjak iz Judo kluba Sankaku iz Celja v kategoriji do 63 kg.

Na mednarodnih kasaških dirkah v italijanskem Trevisu je sodeloval  kasaški voznik  Jože Sagaj iz Ključarovec član Kasaškega kluba Ljutomer.  Sagaj je nastopil štirih dirkah , najbolje  se je odrezal v drugi dirki ko se je z Varelejem HB uvrstil na tretje mesto  s kilometrskim časom 1:15,8. Jože Sagaj je osvojil še dve sedmi mesti in sicer z Zarino in kilometrskim časom 1:16,5 ter z Vero Light,  ki  je tekla  kilometrski čas 1:16,0.

Hokejski klub Lipovci bo v soboto in v nedeljo  v Lipovcih pripravil   Hokejsko turnir in hokejsko  noč 2019 na kateri bo v treh starostnih kategorijah   sodelovalo kar 250 hokejistov iz šestih držav. Mladi hokejisti bodo tekmovali v starostnih kategorijah U – 10 in U – 14 med veterani pa bo v dveh skupinah skupno sodelovalo sedem ekip in to Old boys iz Subotice, Jedinstvo iz Zagreba, Moravske Toplice, Lipovci, Marathon iz Zagreba, ekipa Hungaryan iz Madžarske in Trst iz Italije. V soboto se bodo hokejske tekme začele ob 9. in v nedeljo prav tako ob 9.uri.

Novo sezono so že začeli tudi nogometaši v enotni  soboški medobčinski ligi. V prvem kolu so igrali takole:  Hodoš – Bakovci 2:1, Cven – Kema Puconci  2:5, Cankova – Roma Vanča vas 3:3, veterani Mure – Ižakovci 9:2, Serdica Kleparstvo Šinko – Lipa 5:1, Tišina – Dokležovje  3:2 in Apače – Šalovci  5:0. Iz Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota smo dobili tudi obvestilo, da bo v ponedeljek 26.avgusta na sedežu zveze žrebanje parov za drugo kolo pokalnega tekmovanja.

Začela se je tudi sezona v treh radgonskih medobčinskih ligah malega nogometa. V prvi ligi, kjer sodeluje kar 12  ekip so v prvem  kolu  igrali takole: Porkys Žepovci – Spodnja Ščavnica 1:7, Tiha voda Gornja Radgona – Črešnjevci 5:3, Podgrad – Lomanoše 1:12, Radenska Radenci –  Šenekar Spodnji Ivanjci 3:0, Garfield Lutverci – Grabonoš 4:1 in Police – Kapela 2:4. Na lestvici vodijo Lomanoše, Spodnja Ščavnica in Garfield Lutverci s tremi točkami.