V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

23 avgusta 2019 Šport


V četrtfinalni košarkarski tekmi na evropskem prvenstvu divizije B je v  Sofiji ženska reprezentanca Slovenije U – 16 premagala Veliko Britanijo z rezultatom 57:40 ter se uvrstila v polfinale. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla  15 točk Hana Ivanuša, za reprezentanco pa sta igrali tudi dve košarkarici iz Prekmurja. Blaža Čeh, ki je zdaj članica celjske Cinkarne in  je dosegla 5 točk, igrala pa je tudi Mia Žekš, članica soboškega Pomurja ki pa se ni vpisala med strelke. V polfinalu bodo Slovenke igrale proti reprezentanci Norveške.

V Lodžu na Poljskem  se danes začenja evropsko prvenstvo v odbojki za članice. Za slovensko reprezentanco nastopa tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, ki je v minuli sezoni igrala za Odbojkarski klub Roto Kema letos pa bo nastopila za Ljutomerčanke.  V uvodni tekmi evropskega prvenstva bodo slovenske odbojkarice imele ob 20.30 težavno tekmo proti reprezentanci Poljske.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so odigrali tudi prvo kolo  pokalnega tekmovanja za novo sezono v mladinski konkurenci.  Igrali so takole:  Čarda Martjanci – Križevci  8:1,  Bakovci – Avto Rajh Ljutomer  0:5,  Goričanka Rogašovci – Grad 0:12 in Radgona – Tišina 8:0.  Žrebanje parov za tekme drugega pokala bo na sedežu zveze v ponedeljek 26. avgusta  ob 13.

Z novo sezono so začeli tudi igralci malega nogometa v radgonski medobčinski ligi. V prvem kolu so v »B« ligi   igrali takole: Stavešinci  – Ihova 6:2, Lokavec – Vrabel Šratovci 4:3, Teksas bar Videm – Negova 6:2, Baren Mele – Plitvica 1:0, Bumefekt Lastomerci – Očeslavci 1:3  in Stari hrast Zgornje Konjišče –  Vrček Murščak 3:5. Na lestvici vodijo :Stavešinci, Teksas bar Videm in Vrček iz Murščaka s tremi točkami.

Na 14. srečanju in tekmovanju ribičev za naslov ribiškega carja Temelje enote Gornja Radgona Podgrad 2019  je sodelovalo le 12 tekmovalcev.  Na ribniku v Podgradu je14. naslov ribiškega carja Podgrada osvojil Milan Brenčič iz Gornje Radgone  z  2,2 kg težko ribo. V ribiškem tekmovanju ostalih ribičev pa je zmagal Kristjan Sladič iz Spodnje Ščavnice s 14,2 kg rib, drugi je bil Svetozar Marković z 8,4 in tretji Dominik Vrzel  oba iz Gornje Radgone  z 8,2 kg ulovljenih rib. Na četrto mesto se je uvrstil Radenčan  Miro Matjašec s 5,7 kg, peti pa je bil letošnji ribiški car Podgrada Milan Brenčič iz Gornje Radgone s 4,3 kg ulovljenih rib.