Domov

Šport

18 aprila 2017 Šport


Na  tridnevnem mednarodnem košarkarskem turnirju  za pokal Sarajeva 2017 so med 450. košarkarji v starostni skupini U – 13 bili zelo uspešni mladi košarkarji Radenske Creativa iz Murske Sobote  pod taktirko trenerja Mitje Gomboca ,ki so se uvrstili na odlično drugo mesto.  Soboški košarkarji  so prvi dan  turnirja premagali ekipo Plama Pur s 37:19, v drugi tekmi pa so bili boljši od Gradine iz Tešnja z 22:10. Drugi dan turnirja so soboški košarkarji premagal Vukove iz Zenice s 47:12 in Spars  Sarajevo z 48:27. Tretji dan turnirja so bili mladi Sobočani boljši od ekipe Dom iz Italije  s 33:16, v finalu pa so utrpeli poraz od Zemuna  iz Srbije s 40:24. Največ točk za ekipo Radenske Pomgrada so  zadeli: Filip Horvat 64, Jan Zapečnik 39 in Sven Aleksander Marinković 28 točk.

Ljutomerski kasaški vozniki  so  bili  včeraj , v petih dirkah,  v zibelki kasaškega športa    pred 500 gledalci štirikrat med zmagovalci. Najboljši čas  dneva je  v drugi dirki   tekla Peterka na vajetih Marka Slaviča  in to   kilometrski čas 1:16,0 . V prvi dirki je zmagal Floto pod taktirko Andreja Antolina,  v četrti dirki je bil najhitrejši  Narcis Peški z Markom Gorencem iz Stožic. V tretji dirki je zmagal Lester OZ na vajetih Slavka Jureša. V zadnji dirki je zmagal Tars Stars z Jankom Sagajem,ki je premagal tudi brata Jožeta Sagaja mlajšega.

 

Po sobotni tretjeligaški nogometni tekmi ,ko je Mura igrala proti Luštu Beltinci 1:1  je trener Mura Zlatko Gabor upravi kluba  ponudil odstopno izjavo za vodenje članske ekipe. Uprava kluba je včeraj odstopno izjavo sprejela, po neuradnih podatkov pa bosta člansko ekipo  začasno  vodila domačin Damjan Ošlaj in Ljubljančan Matjaž Jakopič.  Iz videnega na tekmi proti Beltinčanom pa kaže ,da pri nekaterih igralcih Mure manjka več  srčne želje po igranj  nogometa, kar pa se samo z denarjem ne da rešiti.

Na zadnji nogometni tekmi razvojnega  nogometnega turnirja  UEFA na Brdu je  ženska reprezentanca Slovenije U – 16 premagala  Luksemburg z rezultatom 2:0 in zasedla prvo mesto na turnirju brez poraza. Za Slovenijo je en zadetek dosegla tudi Kaja Korošec iz Teleinga GMT Beltinci, iz pomurskega kluba pa sta igrali še: Zala Meršnik, Luana Zajmi v prvem polčasu ,v drugem polčasu pa še: Ines Sok,  in Albina Čizmazija.

V polfinalu avstrijskega nogometnega pokala  je St. Pőlten premagal  Kleinmünchna  z rezultatom 5:0 in se uvrstil v finale pokala, ki bo 20. maja.  Za St. Pőlten je k zmagi prispevala en zadetek tudi članica slovenske ženske nogometne reprezentance Mateja Zver.

V zaostalih srečanjih  15. kola v prvi soboški medobčinski nogometni ligi  je Hodoš premagal Goričanko iz Rogašovec s 3:0, Serdica Kleparstvo Šinko pa je bila boljša od puconske Keme z 2:1. Na lestvici vodi o Bakovci s 34.točkami pred Radgon in Hodošem ,ki jih imata   po   32.

Na otvoritvenem golf turnirju domačega Golf kluba Moravske Toplice je  na igrišču Golf Livad  v Moravskih Toplicah   sodelovalo  44 golfistov. V bruto točkah sta bila najboljša Ljubomir Kološa in Marta Šbüll. V neto točkah pa so zmagali Zlatko Mir, Božidar Govedić in Iztok Bratina; v ženski konkurenci je bila najboljša golfistka Tara Rožman. Najdaljša udarca sta imela   Dubravko Horvat 251 in Marta Šbüll 182 metrov.

V soboto 22. aprila bo v Moravskih Toplicah amatersko državno prvenstvo dvojic, kjer bo sodelovalo okrog 60 golfistov med njimi bodo tudi pomurski tekmovalci.

V Zeleni dvorani v Puconcih bo jutri ob 19.uri zadnja  tekma zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige med žensko ekipo Keme in Luko Koper. Po žensko odbojkarski tekmi bo Športna zveza Puconcih pripravila slovesno razglasitev najboljših športnikov, športnic in ekip v letu 2016.