Domov

Šport

24 avgusta 2019 Šport


V polfinalu evropskega košarkarskega prvenstva divizije B  za kadetinje je reprezentanca Slovenije v Sofiji premagala Norveško z rezultatom 67.60 in si  že zagotovila napredovanje v A divizijo. Na tekmi proti Norveški je Blaža Čeh iz Rakičana, članica celjske Cinkarne k zmagi  reprezentance prispevala 7 točk.  Mia Žekš članica soboškega Pomurja tokrat ni dobila priložnosti za igro. Danes ob 19.30 čaka slovensko reprezentanco tekma za naslov prvaka proti zmagovalni ekipi iz dvoboja Portugalska – Hrvaška.

V Lodžu   se je začelo evropsko odbojkarsko prvenstvo za članice, kjer za slovensko reprezentanco igra tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl. V prvi tekmi je reprezentanca  Poljske, gostiteljica prvenstva,  premagala Slovenijo s 3:0, v nizih na 12, 22  in 23. V drugem kolu se bodo odbojkarice Slovenije pomerile z reprezentanco Belgije.

Na 19. mednarodnem  atletskem mitingu  Jernejevo  2019 in memorialu Poldeta Bučarja v Šentjerneju so bili uspešni tudi pomurski atleti.  Med tekmovalci iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  je med članicami  zmagala na 300 metrov Natalija Pavlinjek, med mladinci pa je bil tretji Patrik Horvat. Med 16 letniki je bila na 300 metrov zmagovalka Maruša Erjavec, v teku na 600 metrov pa je bila tretja Živa Smej. Med 14 letniki je v teku na 60 metrov zmagala Klara Janža, v teku na 300 metrov pa je bila tretja. Med tekmovalci  Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote je v teku na 100 metrov med mladinci zmagal Gal Skledar, v teku na 300 metrov je zasedel prvo mesto Niko Forjan, Gal Skledar pa se je uvrstil na drugo mesto.

V Gornji Radgoni so odigrali prvo kolo tudi v »C« skupini medobčinske lige v malem nogometu. Igrali so takole: Ivanjševska slatina Ivanjševci – Segovci 9:2, Mahovci – Neja bar Lomanoše 2:7 in Dinamo Gornja Radgona – Lešane 3:5, ekipa Zoro Zbigovci je bila prosta. V  vodstvu so  Ivanjševska slatina, Neja bar Lomanoše in Lešane s tremi točkami.

Prvo kolo so odigrali tudi igralci malega nogometa v drugi puconski ligi, kjer so igrali takole: Bodonci – Kuštanovci 2:9, Beznovci – Šalamenci  2:5, Motovilci – Prosečka vas  9:1, Dankovci – Legende Lemerje 5:3,  Skakovci – Poznanovci  3:7 in  Lemerje – Vadarci 0:2  Na lestvici vodijo Motovilci, Kuštanovci  in Poznanovci s tremi točkami. V prvi puconski ligi malega nogometa, ki ima 12 članov bodo prvo kolo igrali šele prvega septembra.