V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport

25 avgusta 2019 Šport


V finalu evropskega prvenstva kadetinj divizije B  v košarki je  v Sofiji reprezentanca Slovenije premagala Portugalsko z rezultatom 71:56 in osvojila prvo mesto ter se znova uvrstila v prvo divizijo. Na prvenstvu sta igrali za slovensko izbrano vrsto tudi dve košarkarici iz Prekmurja. Blaža Čeh iz Rakičana, članica celjske Cinkarne je na zadnji tekmi prispevala 5 točk k zmagi, Mia Žekš iz Rakičana, članica soboškega Pomurja pa je proti Portugalkam tudi igrala a se ni vpisala med strelke.

V drugi tekmi evropskega prvenstva v odbojki za članice je v Lodžu na Poljskem reprezentanca Belgije premagala reprezentanco Slovenije s 3:0, v nizih na 13, 21 in 20 točk. Za slovensko izbrano vrsto je igrala tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl. Danes ob 18. bo reprezentanca  Slovenije v tretji tekmi igrala proti reprezentanci Portugalske, ki je podobno kot Slovenija še brez zmage.

Na Dunaju je bilo končano evropsko veteransko prvenstvo v skvošu, kjer je za slovensko reprezentanco igral tudi Zoran Repija iz Veržeja, zdaj član Squash kluba Kranj.  Na prvenstvu je sodelovalo  471 tekmovalcev , ki so tekmovali v 20 starostnih kategorijah,  tako v moški kot v ženski konkurenci.  Zoran Repija je v svoji starostni kategoriji  zasedel med  81 tekmovalci 9. mesto. V tekmovanju za uvrstitev od 9. do 16. mesta je Repija premagal Nemca Franka Bomharta  in Švicarja Walterja Zempo oba s  3:2, boljši pa je bil  odločilnem v dvoboju za 9. mesto  od Nemca Marka Krusea s 3:0.

V derbiju 7. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom sta se  v Ljubljani  pred 5000 gledalci  Olimpija in Mura razšla brez zmagovalca ob rezultatu 1:1.  Mura je povedla v 53. minuti preko Luka Šušnjare, Olimpija je izenačila po hudi napaki ožje Murine obrambe preko  Tomislava Ivića v 66. minuti.  Žal je moral predčasno iz igre zaradi drugega rumenega kartona Luka Šušnjara v  74. minuti.

V 5. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi  pred 450 gledalci  premagala Dravo Kikindo s Ptuja z rezultatom 2:1. Za Nafto  sta dosegla  zadetka Jaka Bizjak in Stjepan Oštrek iz 11 metrovke, Lendavčani  so proti Ptujčanom trikrat zadeli tudi okvir vrat.

V Beltincih je  nogometno tekmo med Klimo Tratnjek Beltinci in Koroško/Dravogradom spremljalo  250 gledalcev, Beltinčani pa so zmagali s 3:0. Za Klimo Tratnjek Beltince so dosegli zadetke: Vito Mőrec, Jan Kristl in Mateo Branilović.

V derbiju 3. slovenske nogometne lige, vzhod  je v prvem kolu  Veržej pred  250 gledalci premagal Odrance s 3:1. Za Veržej  so dosegli zadetke: Karel Šalamun, Andrej Fanedl in Aleksander Nedižavec iz 11 metrovke; za Odrance je dosegel zadetek Patrik Horvat.  Pri Veržeju se je odlikoval vratar Alen Buzeti, ki je v prvem polčasu ubranil 11 metrovko.

V preostalih srečanjih 3. slovenske nogometne lige vzhod  je v Slovenski Bistrici Ketty Emi Bistrica premagala Radgono s 5:0. Zreče pa je bilo boljše od Avto Rajha Ljutomera z rezultatom 3:2. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Alen Brumen in Jožek Cener.

V 2.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v Bakovcih Mura premagala Gorico s 5:2. Za Muro je dosegel kar štiri zadetke Kai Cipot enega pa je k zmagi prispeval še Aljaž Antolin. V kadetski konkurenci prve slovenske nogometne lige  sta Mura in Gorica igrala 1:1. Za Muro je dosegel zadetek Aljaž Košti.

V 2. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je v Veržeju Vipoll v pomurskem derbiju premagal Aluvar Gančane z 1:0. Zmagoviti zadetek za Vipoll Veržej je dosegel Žiga Berden.  Tekma med Krškim in Muro bo  odigrana danes.

Prvi dan mednarodnega turnirja v hokeju na travi, ki poteka v Lipovcih so  med veterani v B skupini na prvem mestu Lipovci pred Marathonom iz Hrvaške in Trstom, v A skupini vodijo Old boysi iz Subotice, Moravske Toplice  so na tretjem mestu. Med 14 letniki so B skupini na drugem mestu Lipovci. Med 10 letniki pa v A skupini vodijo Lipovci s prvo ekipo. Danes bo hokejski turnir v Lipovcih trajal do 16. ure popoldne ko bodo znani tudi končni zmagovalci.

Na lokostrelskem tekmovanju za slovenski tarčni pokal v Logatcu je sodelovalo 57 lokostrelcev iz 17 slovenskih klubov. Med veterani je s sestavljenim lokom zasedel četrto mesto Marjan Kokol iz Ljutomera, ki je zadel 610 krogov.

V  povratnem mednarodnem  športnem srečanju upokojenskih društev Murskega Središča in Lendave je zmagalo Mursko Središče z rezultatom 4:3, prvo srečanje so dobili Lendavčani s 4:3. Lendavčani so  v dvoboju zmagali v pikadu  v moški in ženski konkurenci in  v vrtnem kegljanju. Posamično  je bil v streljanju z zračno puško tretji Franc Duh iz Lendave, v vrtnem kegljanju je zmagal Drago Bračko, druga je bila Nada Koren in tretji Ladislav Bagladi. V pikadu je  med člani zmagal Anton Lebar in med članicami Marija Vőrőš. V športnem ribolovu  je bil tretji Stanko Žižek.