V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

27 avgusta 2019 Šport


V Lendavi je bil 3.  mednarodni Vinarum tek na katerem je  sodelovalo  38 tekmovalcev iz  Avstrije in Slovenije. Letos je tekma štela tudi za slovenski pokal, tek pa je pripravilo podjetje Viguor.  Udeleženci  so morali premagati 240 stopnic  na 53.,5 metrov visokem  razglednem stolpu. Posamično  je bil najhitrejši Josef Eder pred Simonom Kmetom in Renejem Slugo, V ženski konkurenci je zmagala Lina Rotar Paušić pred Judito Anzeljc in Jasmino Klančnik. V trikratnem premagovanju teka na vrh stolpa  je zmagal prav tako Josef Eder, med ženskami pa Sabina Kocet. V štafetnem teku treh tekačev je zmagala ekipa Jasmina’s boys pred ekipo Zmagovalci tretji pa je bil Pomurski tehnološki park. Rekord iz leta 2017,ki ga je dosegel Rene Sluga v času 44,92 , ostaja še naprej v veljavi. Tretji tek za slovenski pokal v tekih po stopnicah  bo 28. septembra v Žalcu in zadnji četrti 16. novembra v Ljubljani.

Na tekmi modelarjev  za svetovni pokal v Bosanskem Petrovcu so se med modelarji iz petih držav odlično odrezali  člani Društva modelarjev Pomurja in modelarske sekcije Aerokluba Murska Sobota.  Med mladinci z večjimi modeli F l A je zmagal Martin Bencik, Žiga Tomašev pa se je uvrstil na drugo mesto. V članski konkurenci je bil Miha Lemut peti, vsi so iz Društva modelarje v Pomurja Murska Sobota, Jože Titan iz Aerokluba Murska Sobota pa se je uvrstil na solidno 12. mesto.

Na teniškem turnirju v organizaciji Teniškega kluba Goričko  je v Kraščih sodelovalo 21 igralcev iz celotne Slovenije.  Zmagal je Rok Babič iz Murske Sobote, drugi je bil Matjaž Marhold iz Maribora in na tretje mesto se je uvrstil Tomas Gider od Svetega Jurija.  Na teniških igriščih v soboški Fazaneriji bo v nedeljo prvega septembra pomursko prvenstvo v dvojicah in sedmega septembra ob tednu tenisu bo  v Murski Soboti  še  pomursko posamično prvenstvo v tenisu.

V drugem kolu pomurske nogometne lige  so igrali takole: Olimpija Dolga vas – Črenšovci 3:1, Čarda Martjanci – Turnišče 1:3, Aluvar Gančani – Hotiza 4:0, Tromejnik Kuzma – Radenska Slatina 4:0, Goričanka Rogašovci – Grad 1:2,Polana – Križevci 1: 0 in  Rakičan – Bogojina  4.2. Na lestvici vodijo Turnišče, Polana in Grad s 3.točkami.

V drugem kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu  so igrali takole:  Lomanoše – Črešnjevci  3:2, Šenekar Spodnji Ivanjci – Garfield  Lutverci  3:10, Spodnja Ščavnica – Radenska Radenci 9:0, Grabonoš – Police 3:1, Kapela – Tiha voda Gornja Radgona 9:3 in Podgrad – Porkys Žepovci 5:1. Na lestvici vodijo: Spodnja Ščavnica, Lomanoše in Garfield Lutverci s 6. točkami.

Danes zvečer ob  17.30 bo na dvorišču dvorca Rakičan  slovesna otvoritev odprtega  državnega prvenstva   v letenju s toplozračnimi baloni na katerem bo do prvega septembra sodelovalo 37 ekip iz 16 držav. Iz Slovenije bo na prvenstvu nastopilo šest pilotov in sicer tudi trije iz dveh pomurskih klubov:  Branko Ambrožič in Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci ter   Radoš Švagelj iz Balonarskega kluba Roto, ki bo tudi organizator prvenstva.