Domov

Šport

2 septembra 2019 Šport


Na prenovljeni 1380 metrov dolgi progi za motokros v Mačkovcih na Goričkem je bila predzadnja odrta dirka za državno prvenstvo na kateri je sodelovalo  105 tekmovalcev med njimi so bili tudi gostje iz tujine.  Pred blizu 2000 gledalci je s svojo vožnjo navdušil mladi Anej Ilič iz Hrastje Mote, član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote, ki je  v razredu MX 125 ccm  na motorju znamke husquarna zbral 44 točk in se uvrstil na drugo mesto. Med pomurskimi tekmovalci v elitnem razredu MX open Niko Topolovec iz soboškega društva na hondi zbral  29 točk in se uvrstil na sedmo mesto.

V dvorcu Rakičan je bilo s slovesno podelitvijo priznanj končano odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni na katerem je sodelovalo 37 posadk iz 16 držav. Na odprti tekmi je v absolutni konkurenci zmagal aktualni svetovni prvak Dominic Bareford  iz Velike Britanije, med slovenskimi piloti se je Vito Rome uvrstil na šesto mesto. V tekmi za slovensko prvenstvo je zmagal Vito Rome pred Jernejem Bojaničem oba iz Balonarskega kluba Uranos, tretji je bil Radoš Švagelj iz Balonarskega kluba Roto iz Murske Sobote, četrti Aleš Švagelj iz Balonarskega kluba Uranos in peti Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci. Letošnje državno prvenstvo je bilo za pomurske športne delavce hkrati generalka za svetovno prvenstvo, ki bo v Pomurju od 19. do 26, septembra  prihodnje leto.

V osmini finala evropskega prvenstva za članice v odbojki je v Lodžu na Poljskem  reprezentanca Nemčije premagala Slovenijo  z rezultatom 3:0, v nizih na 21, 15 in 20. Članica slovenske izbrane vrste je bila tudi Veronika Mikl iz Ljutomera. Slovenska dekleta pa so z dvema zmagama na prvenstvu in z uvrstitvijo med 16 reprezentanc v Evropi kljub porazu zadovoljna saj je izložila reprezentanca, ki je šesta na evropski lestvici.

V Murski Soboti je bil včeraj 5. memorial  v spomin na starejšega Mirka Ungerja v namiznem tenisu na katerem so nastopili igralci iz Hrvaške in Slovenije. Med člani v kategoriji do 49 let starosti je zmagal Janko Öri, nekdanji član Sobote. V kategoriji nad  60 let je zmagal Jože Žekš iz Sobote pred Ivom Sklizovičem iz Ljutomera. Med članicami do 49 let starosti je zmagala Jasna Šebjanič Pupis Sobočanka, ki živi v Postojni. V absolutni konkurenci je med člani zmagal Tomaž Pelcar pred Damjanom Zelkom oba iz puconske Keme. Med članicami je v absolutni konkurenci  zmagala Anamarija Horvat pred Evo Horvat obe iz Sobote.

Na 22. mednarodnem strelskem tekmovanju v organizaciji Strelskega društva Lendava je nastopilo 52 strelcev in 14 ekip. V  tekmovanju s standardno zračno puško je  zmagal Mitja Černi iz Gančan s 410,2 krogoma, drugi je bil  Patrik Farkaš in tretji Jure Sočič oba iz Športno strelskega društva Sobota. Moštveno  je zmagala Murska Sobota s 1194,6. krogi  pred Lendavo in Graničarjem iz Cankove.  V tekmi s serijsko zračno puško  posamično  je zmagal Martin Marič  s 373.krogi drugi je bil Goran Gyoha oba iz Graničarja Cankova  in tretja je bila Nika Skubic iz Kisovca. Moštveno je zmagal Graničar  iz Cankove s 1105.krogi pred Kisovcem in Jankom Jurkovičem iz Vidma.