Domov

Šport

4 septembra 2019 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Dravogradu, pred 300 gledalci ,   v  drugi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta  2021 premagala Kosovo s 5:0. Za slovensko reprezentanco sta dosegli po dva zadetka Prekmurka  Mateja Zver in kapetanka reprezentance, ki je članica avstrijskega  St. Pőltna ter Lara Prašnkar, ki nastopa za nemško  prvoligaško ekipo Potsdama  en zadetek k zmagi  je prispevala tudi Sobočanka Špela Kolbl. Za slovensko reprezentanco so iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje igrale tudi  Kaja Korošec,  Sara Makovec  in Anja Prša – v kadru reprezentance  je bila tudi   rahlo poškodovana Špela Rozmarič. Ob selektorju Borutu Jarcu je bila  kot trenerka in pomočnica selektorja  tudi nekdanja trenerka Beltinčank Nuša Ladinek. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo reprezentanca Slovenije igrala v petek 4.oktobra na soboški Fazaneriji proti evropskim prvakinjam Nizozemkam. 

Hokejski klub Triglav Predanovci bo  v soboto in v nedeljo 7. in 8. septembra v Predanovcih pripravil 11. tradicionalni memorialni turnir  Saše Fajsa v hokeju na travi  na katerem bodo nastopili hokejisti iz Slovaške, Avstrije in Slovenije v štirih starostnih kategorijah mladih igralcev ter skupina veteranov. V soboto se bo turnir v Predanovcih začel ob 10. in v nedeljo se bo turnir  nadaljeval od 9.  do 17.ure, ko bo slovesna podelitev priznanj najboljšim tekmovalnih ekipam.  

Na kegljišču vikenda v Radencih še ta teden do sobote poteka mednarodni kegljaški turnir »Tri srca« kot zadnja priprava tekmovalcev za začetek tekmovanja v prvi B  slovenski kegljaški ligi, ki se bo začela v soboto 14.septembra. V moški konkurenci trenutno vodi  Robert Rožanc s 573.podrtimi keglji pred Janijem Steržajem s 569. oba iz Radenske na tretjem mestu  je trenutno Mitja Marn iz Korotana s 566. keglji. V ženski konkurenci  vodi Cvetka Štiberc s 574.keglji druga je Vlasta Hojnik s 544. in tretja Nataša Muršič, vse so iz Kegljaškega kluba Radenska ,  s 543. podrtimi keglji.

Športno društvo Arko Ključarovci in Nogometni klub Kapela Ekosen bosta kot slovenska predstavnika sodelovala v Socca ligi prvakov  v malem nogometu, ki bo v Mariboru na igrišču Železničarja pri Hali Tabor . Jutri ob 15. bosta obe pomurski ekipi igrali prvi tekmi.  Ključarovci bodo merili moči z ekipo Nice iz Latvije, Ekosen Kapela pa bo ob istem času na vzporednem igrišču igral proti madžarski ekipi Budapest National team. Na  turnirju lige prvakov bo  od 5. do 8. septembra sodelovalo 24 ekip iz 16 držav – pomurski ekipi bosta edini iz Slovenije.

V Puconcih sta nogometni kluba Kema  in Nogometna šola Keme pripravila  poletni nogometni turnir na katerem je sodelovalo 14 ekip. Med 9 letniki je zmagala soboška Mura pred Kemo tretja  je bila Tišina. Med 11 letniki je zmagala martjanska Čarda pred Kemo in Rakičanom.  V starostni kategoriji U – 13 je v Puconcih zmagala ekipa Keme pred Muro, ki je nastopila z 12 letniki tretja pa je bila II. ekipa puconske Keme.

V 3.kolu medobčinske radgonske lige   so v prvi skupini igrali takole: Porkys Žepovci – Lomanoše 1:17, Tiha voda Gornja Radgona – Grabonoš 8:3, Radenska Radenci – Podgrad 0:6, Garfield Lutverci – Spodnja Ščavnica 3:4 in Črešnjevci – Kapela 2:7.