Domov

Šport

6 septembra 2019 Šport


V okviru prireditev ob 23. prazniku Občine Moravske Toplice je bil danes v Moravskih Toplicah  slovesen podpis pogodbe o sodelovanju regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije – združena športnih zvez, Občine Moravske Toplice in  Športno zvezo Moravske Toplice za obdobje  2019 – 2023.   Regijska pisarna je delovala že v minulih letih zdaj pa bo pokrivala 27 pomurskih občin in bo ena od 15. v Sloveniji. Na podpisu pogodbe so bili  tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in podpredsednik Janez Sodržnik ter župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač in predsednik športne zveze Branko Recek, ki je že doslej vodil regijsko pisarno. Več o podpisu pogodbe bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu, ko bo naš gost tudi predsednik Olimpijskega komiteja Bogdan Gabrovec.

Na evropskem  strelskem prvenstvu s puško šibrenico  v italijanskem Lonatu  je včeraj začela svoj nastop Prekmurka  Jasmina Maček, ki je zadela v treh serijah skupno 63  tarč od 75. in sicer po serijah 22, 21 in 20 glinastih golobov. S svojim nastopom Mačkova ni bila povsem zadovoljna saj je na lanskem prvenstvu v Avstriji le za eno tarčo zgrešila nastop v finalu. Po prvem dnevu vodi  Italijanka Fiammeta Rosi s 73. zadetki.

V prvi pripravljalni odbojkarski tekmi za novo sezono v prvi  slovenski odbojkarski ligi  so odbojkarji Panvite Pomgrada,  pod taktirko novega trenerskega dvojca Aleš Hribar – Miha Žalik, v Murski Soboti  premagali ekipo Šoštanja Topolšice z rezultatom 4:0 in   to v nizih na  15, 15, 22 in 23. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 25, Jakob Rojnik 18, Vasja Plesec 9 in Gorazd Flisar 8 točk. Naslednjo tekmo bodo igrali soboški odbojkarji v torek 10. septembra proti Hočam.

V Kanadi poteka svetovno lokostrelsko prvenstvo 3D  na katerem  tekmuje   tudi slovenska reprezentanca katere član je tudi Kristijan Horvat iz Lokostrelskega kluba Lendava.  Med 314. lokostrelci iz 26 držav je Kristijan Horvat nastopil v dveh kvalifikacijskih tekmah z instinktivnim lokom in pri dan zadel 350 in drugi dan 361 krogov in se je s skupini 711. krogi uvrstil na 26. mesto.  Žal je štiri mesta zgrešil, da bi se uvrstil v naslednje izločitvene dvoboje, kamor se je uvrstilo po 22 najboljših lokostrelcev.

Včeraj so bile odigrane prve tekme v slovenski malonogometni ligi Ena, kjer nastopajo tudi pomurske malonogometne ekipe. Teksas bar Videm je premagal Športno društvo  Tropovci/Tišina z rezultatom 8:3. Za Videm je dosegel tri zadetke Darko Zorko, dva Marko Karnet  ter po enega: Nejc Brusar, Tomaž Hodnik in Timi Vršič; za ekipo Tropovci/ Tišina je dosegel Urban Bertalanič dva zadetka ter Aleš Serdt enega. Tekmi med Športnim društvom Arko Ključarovci in  Ekosen Kapelo sta preloženi zaradi sodelovanja obeh ekip od 5. do 8. septembra  v Mariboru na Cocca Chamions league. V prvem kolu  Ekosen Kapela v Mariboru zmagala s 3:1 v drugem pa  s 5:1, , Arko Ključarovci 2 so bili poraženi  v prvem kolu s 5: v drugem pa so zmagali z 2:0.