Domov

Šport

11 septembra 2019 Šport


Na 50. jubilejnem memorialu Bojana Hrovatina in sočasno 29.  odprtem državnem prvenstvu v atletiki so v Ljubljani  tekmovali  in bili  uspešni člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. Skupno je nastopilo osem  pokrajinskih društev  z 80. atleti , bili pa so na tekmi  tudi atleti iz Severne Makedonije, Črne Gore, Srbije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške. Med člani prekmursko prleškega društva je bil najboljša v svoji kategoriji v troboju metov;  v metu kopja, diska in suvanju krogle Marta Janežič, ki je zasedla prvo mesto. Blizu medalje na 4. mesto sta se uvrstila Dušan Slana in med veterani Ludvik Škraban.  V drugem delu tekmovanja v troboju voženj  se je najbolje uvrstil Andrej Gorza, ki je v memorialni vožnji na 100 metrov zasedel tretje mesto. Marta Janežič je bila deseta in Franc Borovnjak 18.

V organizaciji Zveze nogometnih trenerjev Slovenije je bil na stadionu v Šiški izpopolnjevalni strokovni seminar za nogometne trenerje na katerem je sodelovalo kar 500 trenerjev iz celotne Slovenije med njimi je bilo 25 trenerjev iz lendavske  trenerske organizacije ,ki jo vodi Franc Horvat Meštrović  in 32 iz soboške trenerske organizacije, ki ji predseduje Zdenko Maučec.  Na seminarju je predaval profesor Kineziološke fakultete v Zagrebu Igor Jukić s svojimi pomočniki: Marinom Dadićem, Aleksandrom Petkovićem in Tomislavom Brlečićem.

Na 4. turnirju pomurske strelske lige v streljanju z revolverjem je  v Dobrovniku  med 13. ekipami zmagalo Strelsko društvo Lendava v postavi : Andrej Režonja, Franc Duh in Elemir Aladič s 546.krogi, drugo je bilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika s 524.krogi in tretja Športno društvo Črenšovci s 519.krogi. Posamično je zmagal Alemir Aladić iz Lendave s 187.krogi, drugi je bil Miran Tutek  s 186.krogi in tretji Štefan Balaško oba iz dobrovniškega društva s 182.krogi. V streljanju s pištolo  je moštveno med  22. ekipami zmagala Lendava z ekipo: Andrej Režonja, Franc Duh in Alemir Aladič s 554.krogi pred Črenšovci s 525 in Jezerom iz Dobrovnika s 508. krogi. Posamično je zmagal Avgusta Horvat  s 189.krogi, drugi je bil Miran Tutek s 185.krogi oba iz Dobrovnika in tretji Andrej Režonja iz Lendave s 185,krogi. Finalni turnir  pomurske lige bo na programu 27. oktobra v Dobrovniku.

V drugi pripravljalni prijateljski odbojkarski tekmi za novo sezono v prvi ligi so odbojkarji Panvite Pomgrada v Murski Soboti  pod vodstvom trenerskega dvojica: Aleš  Hribar – Miha Žalig  premagali Hoče s 4:0.  Za soboške odbojkarje, ki so nize dobili na 16, 27, 20 in 25 so zadeli največ točk: Zlatko Pulko 20, Vasja Plesec  18, Dino Vinkovič  12, Žan Bedrač 9 in Gorazd Flisar 7 točk; pri Hočah je Timotej Franc zadel 15 točk.

Na tekmi v športnem ribolovu ob 35 letnici Društva upokojencev Bakovci in ob tednu upokojencev je v ribniku Vigali v Bakovcih  nastopilo 38 tekmovalcev, ki so imeli na tehtanju 58, 5 kg  rib. Zmagal je Anton Štumpf s 7,06 kg, drugi je bil Avgusta Fister s 6,45 kg oba iz Bakovec, tretje mesto je osvojil Franc Zrim s 5,85 in četrto Dušan Miholič s 4,50 oba iz Ljutomera in peti je bil Marjan Kreft iz Bakovec s 3,90 kg rib. Jutri bodo imeli v Bakovcih še tekmo  balinarjev in v petek bo še tekmovanje v šahu.

V 2. kolu Ravenske lige v malem nogometu za veterane so igrali takole: Mister baby Gederovci – Krog 1:1, Petanjci – Polana 6:6, Tropovci /Tišina – Večeslavci  3:10, Černelavci – Bulsi Apače 3:4, Kupšinci – Gradišče 11:2 tekma Krajna – Boračeva je bila preložena. Na lestvici vodijo Kupšinci pred Bulsi in Večeslavci, ki imajo po 6 točk.