Domov

Šport

16 septembra 2019 Šport


Na 16. mednarodnih športnih  igrah paraplegikov v Zenici sta za slovensko reprezentanco nastopila tudi dva člana Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. Med 130 tekmovalci  iz šestih držav je na atletskem tekmovanju v vožnji osvojil tri bronaste medalje na progah dolgih 100, 200 in 400 metrov. V metu diska pa je osvojil bronasto medaljo še Dušan Slana iz prekmursko prleškega društva.

Na soboškem letališču je bilo končano dvodnevno 22. državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih. Zmagala je ekipa Sky Dragons, najboljša pomurska ekipa Čarne grinte je bila tretja v postavi: Tomaž Lazar, Aleš Matuš, Robi Doler, Matjaž Matjašec in Drago Lipič. Na četrto mesto  se je uvrstila ekipa Odpisani  za katero so tekmovali  pomurski padalci:  Janez Kovačič, Tomaž Zaman, Rok Balažic, Niko Vereš in Petra Knaus.

Drugi dan državnega prvenstva v atletiki za pionirje U – 16 je na Ravnah na Koroškem Pomurski atletski klub Goričko iz Murske Sobote osvojil drugo mesto v štafeti 4 x 300 metrov v času 2:37,84 ; za tekmovalno štafeto pa so tekli: Niko Forjan, Tadej Pajek, Gal Skledar in Aljaž Počič. V teku na 100 metrov je bil drugi Niko Forjan v času 11,74 in tretji Gal Skledar v času 11,75.

Na članskem ekipnem državnem prvenstvu v atletiki, ki je bilo v Velenju se je v teku na 3000 metrov uvrstila na drugo mesto Urška Martinec v času 10,41,48. V teku na 400 metrov z ovirami pa je bila peta  Natalija Pavlinjek, obe iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote,  tekla je v času: 1:10,96.

V Ljutomeru je bila  včeraj v ospredju kasaška dirka za tri letno državno prvenstvo. Zmagal je Analin na vajetih Mitje Slaviča, drugi je bil Frodo pod taktirko Marka Slane in tretji Maugli z Jankom Sagajem, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer. Med ostalimi ljutomerskimi kasaškimi vozniki je  Rene Hanžekovič zmagal v prvi dirki z Lady Princess in v tretji dirki z Louse Luno.  Irsa na vajetih Damjana Vajsa  pa je zmagala  v  drugi dirki.

V prvem kolu  nove sezone mednarodne veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Radovci – Grad 6:3, Matjaševci – Gornji Petrovci 3:1, tekma med Monoštrom in Srebrnim bregom iz Martinja je bila preložena, Slovenska vés pa je premagala Tromejnik iz Kuzme z rezultatom 6:4.

V prvem kolu nove sezone v 3. slovenski kegljaški ligi, vzhod je  na kegljišču Vikenda v Radencih Lendava premagala ekipo Impola iz Slovenske Bistrice s 7:0. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 591, Bojan Potočnik 566 in  Boris Tisovič 547 kegljev.