Domov

Šport

20 aprila 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu v judu,kjer v Varšavi sodeluje  9 slovenskih judoistov se bo danes  prvi okitil z medaljo   22. letni  Prekmurec Adrijan Gomboc iz  Rakičana, ki je v kategoriji do 66 kg   v četrti borbi današnjega dne v polfinalu  premagal drugo postavljenega Gruzijca Nijada Šihalizado 37 sekund pred koncem dvoboja z iponom. Gomboca čaka zdaj še nastop za naslov evropskega prvaka proti  nekdanjemu svetovnemu in evropskemu prvaku Ukrajincu gruzijskega porekla: Georgiju Zantariji. Gomboc   bo tudi v primeru poraza osvojil najmanj srebrno medaljo in naslov evropskega podprvaka, kar bo 43. slovenska medalja slovenskih judoistov.

V  zadnjem srečanju  zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige   za članice so v Puconcih odbojkarice Keme premagale Luko Koper s 3:0 in zasedle prvo mesto v skupini ter 7. mesto v letošnjem državnem prvenstvu. Proti Koprčankam  so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 13, Saša Zdovc 12 in Nina Kovač 10 točk. Pri Koprčankah je zadela največ točk Lea Šantelj 9. Več o tekmi, oceni sezone in načrtih puconskih odbojkaric bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Že včeraj smo poročali, da so sinoči v Puconcih podelili priznanja najboljšim športnikom v letu 2016. Župan Občine Puconci  Ludvik Novak in predsednik Športne zveze Puconci Jože Fartek   sta  najboljšim podelila posebna priznanja, ki so jih dobili med člani kolesar Žiga Horvat iz  Dankovec, med športnicami: igralka namiznega tenisa Nuša Vogrinčič iz Puconec. Med članskimi  in  mladinskimi   društvi je priznanje dobila moška ekipa Namiznoteniškega kluba Kema.  Posebno zahvalo  so izrekli odbojkarskemu trenerju Bojanu Novaku,  ki je bil  10 let uspešen  trener   Keme.

V Vilnusu v Litvi  se je začelo teniško tekmovanje za pokal FED-a drugega dela evro afriške skupine  na katerem je ženska  reprezentanca Slovenije v prvem kolu premagala  Švedsko z rezultatom 3:0. Svoj prispevek k uspehu reprezentance je dodala tudi Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota , ki je v dvojicah s soigralko  Majo Juvan premagala  dvojico: Jaqueline Cabaj Awad  –  Kajsa Rinaldo Person s 6:3 in 7:5. Naslednje srečanje bo imela Slovenija  proti Južnoafriški republiki.

V Lendavi so se začele občinske športne igre v košarki. V prvi tekmi je Dvojezična srednja šola  izgubila proti ekipi  Lindau iz Lendave  z rezultatom 63: 29. Pri poraženi ekipi Dvojezične srednje šole je  Atila Horvat dosegel 11 točk, pri zmagovali ekipi Lindaua pa se je odlikoval Gorazd Horvatič z 21. točkami. V drugem srečanju je Dvojezična srednja šola premagala Malibu iz Bistrice z 49:44. Pri srednješolcih je Sandi Horvatič zadel 15 točk, pri Malibuju pa je Dejan Hak  zadel 12 točk.