Domov

Šport

19 septembra 2019 Šport


V pokalni nogometni tekmi osmine finala Nogometne zveze Slovenije je Mura v Kranju pred 250 gledalci premagala kranjski Triglav s 3:1. Za Muro je dosegel dva zadetka Amadej Maroša, ki je bil tudi kapetan ekipe in Fejsal Mulić, ki je dosegel svoj prvi zadetek v črno-belem dresu. Kranjčani so dosegli zadetek za znižanje izida na 1:3 preko Tilna Mlakarja.

Pravi praznik nogometa je bil na koprski Bonifiki, kjer je v pokalni nogometni tekmi osmine finala Koper pred 3200 gledalci, kar je najvišji obisk v osmini finala, premagal Maribor s 3:2. Junak tekme je bil Dare Vršič, po rodu iz Segovec pri Apačah, nekdanji igralec soboške Mure in Maribora, ki je za Koper dosegel dva zadetka.

Slovenska malonogometna reprezentanca je v Vidoncih na Goričkem v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi premagala reprezentanco Ravenske lige malega nogometa s 5:3. Za slovensko malonogometno reprezentanco so dosegli zadetke: Jure Kandare, Aleks Malivojević, Neven Grah, Davor Mitrović in Grega Hebar; za ekipo Ravenske lige je dosegel dva zadetka Rok Bencik in enega Simon Pavel.

Na evropskem strelskem prvenstvu v Bologni je Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča v mešanih dvojicah z malokalibrsko puško z Urško Kuharič iz Ormoža zadel 409, 4 kroge, kar je bilo dovolj za 31. mesto.

V Vrsarju je bil mednarodni teniški turnir Tenis Europe na katerem je v igri dvojic med mladimi igralci starimi do 14 let uspešno nastopil tudi Žiga Švec iz Murske Sobote, ki je finalu s Kranjčanom Maticem Križnikom premagal hrvaško dvojico: Anton Valjavec – Fran Rakonić s 7:6 in 6:4.

V malonogometni ligi občine Moravske Toplice je bil na sporedu 3. krog tekmovanja, kjer sta vodilni ekipi Moravskih Toplic in Filovec nadaljevala zmagoviti niz. Moravske Toplice so s 3:2 premagale Vučjo Gomilo, Filovci pa z 9:3 Prosenjakovce. Mlajtinci in Noršinci so igrali neodločeno 4:4, Ivanci pa so zmagali v Motvarjevcih z 2:1.