Domov

Šport

20 septembra 2019 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so včeraj v četrtfinalu slovenskega nogometnega pokala v Bratoncih premagale ekipo Obale Koper z 10:0. Za Pomurke je dosegla največ zadetkov, kar štiri, Tjaša Tibaut, tri je dodala Sara Makovec, dva Špela Kobl in enega Tjaša Nemec.

V Veliki Kaniži na Madžarskem je slovenska nogometna reprezentanca U – 16 po taktirko selektorja Tomaža Petroviča v prijateljski tekmi izgubila proti vrstnikom Madžarske z 2:0. Gostje iz Madžarske so bili v torek poraženi na prvi tekmi v Gornji Radgoni s 3:0, tokrat pa se je srečanje po zadetkih: Zalana Vancsa in Noela Krestesa končalo v prid Madžarov.

V Bukarešti v Romuniji se je danes pričelo 29. balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Prvenstvo bo trajala do nedelje, na njem pa v družbi 827-ih atletov iz 11.držav pokrajina ob Muri največ pričakuje od Zdravka Mauka-Magija iz Melov, večkratnega balkanskega prvaka, ki bo danes nastopil v konkurenci skoka v višino in štafete 4×400 metrov, v nadaljevanju prvenstva pa še na 100 in 300 metrov z ovirami ter v skoku v daljino.

V prvem kolu mariborske območne kegljaške lige je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih premagala ekipo Jonanes iz Selnice ob Dravi s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Dušan Pohovnikar 540, Milan Štiblar 535 in Borut Štiberc 500 kegljev. Pri ekipi Johanesa iz Selnice se je odlikoval Dejan Strmšnik, ki je podrl 522 kegljev.

V 2. kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Lordi Ivanjkovci – Mura Krog 6:1, Krim Mala Nedelja – Bar Atlantis Ljutomer 9:1 in Lipovci – Beltinci 10:6. Na lestvici vodijo Lordi iz Ivanjkovec s 6.točkami pred Lipovci in Krimom Malo Nedeljo, ki imata po tri točke.