Domov

Šport

23 septembra 2019 Šport


Na 25.  mednarodnem varaždinskem polmaratonu so lahko udeleženci tekli tudi na krajših progah.  Na 4800 metrov dolgi progi je v druščini 266 tekačev  med članicami tekla najhitreje Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, ki je zmagala v času 17,09. Na drugo mesto se je uvrstila Vesna Hozjan s Hotize v času 19,16.

V Logatcu je bil  prvi odprti  članski namiznoteniški turnir nove sezone na katerem je sodelovalo 62 udeležencev. Med Prekmurci se je najbolje odrezal Tomaž Pelcar iz puconske Keme, ki je v polfinalu premagal Jako Golavška iz Savinje s 4:0, v finalu, za naslov zmagovalca turnirja,   je Gregor Komac iz Železničarskega kluba Maribor premagal Tomaža Pelcarja z rezultatom 4:1, ki je tako osvojil solidno drugo mesto.

V Radečah je bilo dvodnevno tekmovanje  v prvi A državni ligi v športnem ribolovu. Ribiška družina Murska Sobota je prvi dan  zasedla sedmo mesto, drugi dan pa deveto.  Za soboško ekipo so tekmovali: Štefan Černjavič, Zoran Vidic, Tadej Panker ter Štefan in Miha Gjergjek  Najboljša posameznika v soboški ekipi sta bila prvi dan Štefan Černjavič ,ki je bil drugi in Zoran Vidic ki je bil četrti. Drugi dan je bil Štefan Černjavič drugi in Zoran Vidic peti. Ribiška družina Gornja Radgona v postavi: Mihael Kukovec, Tadej Kocbek, Damjan Tomažič, Gusti Prelog in Željko Mavrič je bila prvi dan tekme  četrta in drugi dan sedma. Posamično sta  med Radgončani  prvi dan  zmagala Mihael Kukovec in Tadej Kocbek, drugi dan  sta bila četrta: Gusti Prelog in Damjan Tomažič.

V 5. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci v gosteh premagal Radomlje kar z 9:1. Za Prekmurke so dosegle zadetke: Tjaša Tibaut 3, Špela Kolbl in Sara Makovec po 2 ter Kim Juršnik in Kaja Korošec po enega.  Igralke Olimpije so premagale Krim s 4:1 en zadetek za Olimpijo je dosegla tudi kapetanka Manja Rogan iz Murske Sobote.  Na lestvici vodita Olimpija in Nona Pomurje s 15 točkami.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Komendi so med  osmimi dirkami ljutomerski kasaški vozniki osvojili le eno zmago. V prvi dirki za dveletne kasače je tekla najhitreje Aba na vajetih Marka Slaviča, druga je bila Irsa na vajetih Damjana Vajsa in tretji Reno pod taktirko Franca Cimermana. V šesti dirki je bila druga Fauna z Andrejem Antolinom tretji pa je bila Dante MS na vajetih Roka Brunca. V sedmi dirki je bila tretja Foka na vajetih Saše Seršena. Naslednja kasaška dirka v Sloveniji bo 6. oktobra v Šentjerneju, dirka za državno prvenstvo dve letnih kasačev pa bo 20. oktobra v Ljutomeru.

V  2.kolu 3. slovenske kegljaške lige vzhod je moška ekipa Lendave kot novinec v ligi gostovala v Celju pri ekipi Pivovarne Laško in izgubila z rezultatom 6:2. Pri Lendavi so največ kegljev podrli Uroš Zadravec 546, ki je bil tudi najboljši posameznik dvoboja ter  Janez Šimon 528 in Bojan Potočnik 510 kegljev. Pri gostiteljih se je odlikoval  Alojz Jakopović,  ki je podrl 530 kegljev.

V 2. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Petrovci – Srebrni breg Martinje 6:4, Slovenska vës – Monošter 6:1, Matjaševci – Radovci 11:1 in Grad – Tromejnik Kuzma. Na lestvici  vodita Matjaševci in Slovenska vës s 6.točkami