Domov

Šport

25 septembra 2019 Šport


Selektor slovenske ženske nogometne reprezentanca Borut Jarc je za kvalifikacijsko nogometno tekmo za uvrstitev na evropsko prvenstvo  med Slovenijo in Nizozemsko, ki bo v petek 4. oktobra ob 19. v Murski Soboti povabil  22 igralk. Med povabljeni igralkami so iz Ženskega nogometnega kluba  Nona Pomurje tudi: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič. V reprezentanco je povabljena tudi kapetanka Matej Zver iz Gorje Bistrice, ki zdaj igra za avstrijske prvakinje , ekipo St. Pőltna. Po tekmi Slovenija – Nizozemska v Murski Soboti bo reprezentanca  8. oktobra igrala še v gosteh proti reprezentanci Turčije.

Ljutomerska judoistka Diana Šterman je s trenerjem  Vladimirjem Potočnikom  odpotovala  s slovensko reprezentanco  na svetovno kadetsko prvenstvo v Kazahstan. Štermanova bo v kategoriji do 48 kg   imela prvo borbo  v četrtek  proti  Roshdy Tassnim iz Egipta . Normo za nastop na svetovnem kadetskem  prvenstvu je Štermanova izpolnila na Olimpijskem festivalu  evropske mladine v Azerbajdžanu.

V  drugem kolu slovenske lige v hokeju na travi so aktualni slovenski prvaki Lipovci pred domačimi  gledalci premagali predanovski Triglav s 5:1. Za Lipovce so dosegli zadetke: Petar Katovski, Uroš in Boštjan Stanko, Luka Vegič in Blaž Berden. Edini zadetek za Triglav je dosegel Nejc Potokar. V naslednjem kolu bo v nedeljo ob 16.30  ekipa Moravskih Toplic gostila Lipovce.

V 6. kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole: Černelavci – Kupšinci 4:3, Mister baby Gederovci – Mladinec Murski Črnci 4:4, Krajna – Borejci 3:3, Satahovci – Dobel  Rankovci  4:2, Petanjci – Gradišče 3:2, Kučnica  Korovci – Vivat Černelavci 3:3 in Tropovci/Tišina – Krog 1:1. Na lestvici vodita Borejci in Krog s 16.točkami pred Krajno, ki ima na tretjem mestu 13 točk.

Športna zveza Lendava bo v petek  in v soboto pripravila zanimiv dan odprtih vrat športnih društev. Prvi dan aktivnosti se bodo predstavili člani Strelskega društva, Lokostrelski klub, Odbojkarski klub, Judo klub Lendava, Kljub borilnih veščin Lendava in Košarkarski klub Lindau , ki bo ob 19. pripravil mednarodno košarkarsko tekmo med ekipo Lindaua in Murskim Središčem. Drugi dan, v soboto 28. septembra bo  med 9. in 11. uro Badmintonski klub Mladost pripravil igranje badmintona.

V Moravskih Toplicah je  Športna zveza Moravske Toplice ob   Evropskem   tednu športa z motom: » Bodi aktiven, bodi zdrav«  pripravila olimpijski dan starejših. Pri organizaciji tovrstne aktivnosti  sta  sodelovali tudi Društvo Šola zdravja in  regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije . Skupno je v Moravskih Toplicah na druženju sodelovalo okrog 300 udeležencev, ki so imeli v teku dneva raznotere aktivnosti,  med drugim jutranjo vadbo, brezplačne meritve telesne pripravljenosti  in  ob  koncu še zaključek celodnevnega druženja.