V etru
Mali oglasi
Domov

Šport

26 septembra 2019 Šport


V nadaljevanju evropskega strelskega  prvenstva v italijanskem Tolmezu so včeraj imeli slovenski strelci dve tekmi.  Dopoldne je bila na programu disciplina 3 x 20 standard. Zmagala je  Norveška  s 1765.krogi, reprezentanca Slovenije v postavi Rajmond Debevec, Robi Markoja in Dušan Ziško je zasedla šesto mesto s 1717.krogi.  Posamično je bil Markoja s 578.krogi 14., Rajmond Debevec pa 17. s 574.krogi. Popoldne  je bila na evropskem prvenstvu še tekma v najtežji strelski disciplini 3 x 40. Zmagala je reprezentanca  Norveške s 3533.krogi, Slovenija je bila s 3472.krogi osma, na četrtkovo posamično tekmo  sta se uvrstila Rajmond Debevec in Robi Markoja.

V 11. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  sta v Ljubljani pred 800 gledalci Bravo in Mura remizirala ob rezultatu 3:3 čeprav je Bravo vodilo že s 3:1. Za Muro je dosegel prvi zadetek Fejsal Mulič v 14. minuti, Luka Bobičanec pa je zadel za Muro v 64. in 78. minuti. Po nepopolnem  11.kolu vodi Olimpija z 24.točkami, Mura je na četrtem mestu z 20.točkami.   Naslednjo tekmo bo Mura  igrala  v  Murski Soboti soboto ob 20.15 proti  Domžalam,ki so sedme na lestvici.

V 10. kolu druge slovenske nogometne lige sta Krško in Klima Tratnjek Beltinci  pred 300 gledalci igrala 1:1. Za Beltinčane je dosegel izenačujoči zadetek v 94. minuti Alan Hočevar.  Beltinčani so imeli v Krškem  priložnost še za boljši izid a je Jan Kristl v 75. minuti zapravil strel iz 11 metrovke. Na Ravnah na Koroškem  sta  pred 150 gledalci Fužinar in Nafta 1903 igrala 1:1. Za Nafto je  dosegel izenačujoči zadetek Jaka Bizjak  v 61. minuti srečanja.  Na lestvici  vodi Radomlje s 25.točkami, Nafta na petem mestu ima  19 točk, Beltinčani pa so na 13. mestu  s 7.točkami. V soboto bodo Beltinčani gostili ekipo Rogaške, Nafta pa bo v nedeljo v Lendavi igrala proti Jadranu.

V slovensko atletsko reprezentanco U – 16 so povabljeni trije atleti Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote in sicer Gal Skledar, Niko Forjan in Tadej Pajek. Vsi trije bodo na atletskem peteroboju na Ptuju, v soboto 28. septembra,   v druščini atletov iz Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Češke v majicah slovenske reprezentance  nastopili v štafetnih tekih 4 x 100 metrov, Niko Forjan pa bo nastopil tudi v teku na 300 metrov. V reprezentanco je povabljen tudi atletski trener kluba Radislav Jokanović.

V drugem kolu medobčinske  mariborske območne kegljaške lige  je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote   v gosteh premagala II. ekipo Miklavža s 7:1.   Za Radensko so največ kegljev podrli: Oto Kos 542 ter Dejan Zemljič in Dušan Pohovnikar po 518 kegljev.

V Biotermah Mala Nedelja je bilo  23.  športno  tekmovanje upokojencev iz Hrvaške in Slovenije na katerem je sodelovalo okrog 150 udeležencev.   V vrtnem kegljanju so  moštveno med člani zmagali Puconci in posamično Marjan Fridrih. V pikadu so  moštveno zmagali upokojenci Gornje Radgone in posamično Radenčan Stanko Ilješ.  V ženski konkurenci je v pikadu zmagal Čakovec pred Ljutomerom, posamično pa Djurdja Horvat iz Čakovca , Ljutomerčanka  Zinka Pergar je bila tretja.  V šahu so moštveno med sedmimi ekipami zmagali upokojenci Murske Sobote, posamično  je zmagal Boris Kovač, tretji pa je bil Anton Marič oba iz soboškega društva.