Domov

Šport

27 septembra 2019 Šport


Na prem turnirju  prve slovenske judo lige v Ljutomeru so člani  judo sekcije ljutomerskega Partizana bili dvakrat uspešni. V prvem dvoboju je Partizan Ljutomer premagal  Judo klub Bežigrad, ki je nastopil brez Prekmurca Adriana Gomboca, z rezultatom 5:2. Za Ljutomerčane so zmagali:  Rok Škrbenta, Miha Rudolf, Grega Novak, Narsej  Lackovič in Niko Kuzma. V drugem dvoboju   je  ljutomerski Partizan premagal Judo klub Z dežele Sankaku iz Celja s 4:3. Za Ljutomerčane  so zmagali: Rok Škrbenta, Žiga Šendlinger, Narsej Lackovič in Patrik Vojsk.

Na svetovnem  kadetskem prvenstvu v judu, ki poteka  v Kazahstanu,  je v kategoriji do  48 kg Diana Šterman iz ljutomerskega Partizana  v prvem kolu  premagala  Roshdy Tassnim iz Egipta,  v nadaljevanju pa ni bila uspešna in se je uvrstila med 16 najboljših kadetinj na  na svetovnem prvenstvu  v judu.  

V  5.kolu  prve avstrijske ženske  nogometne lige  je ekipa St. Pőltna za katero igra tudi kapetanka slovenske ženske nogometne reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice premagala  v gosteh ekipo Vorderlanda z 2:0. En zadetek za zmagovalno ekipo je k uspehu ekipe St. Pőltna prispevala tudi Mateja Zver.

Slovenska malonogometna reprezentanca, ki se pripravlja za svetovno malogometno prvenstvu Socca World cup 2019, ki bo od 12. do 20. oktobra na grškem otoku Kreta je v Zagrebu v pripravljalni  mednarodni tekmi igrala proti Hrvaški.  Hrvaška reprezentanca je zmagala z rezultatom 2:1. za hrvaško reprezentanco sta dosegla zadetka: Dominik Zeko in Dino Škibola, za slovensko reprezentanco pa je zadel kapetan  Boštjan Preskar.  V slovenski reprezentanci sta igrala tudi pomurska nogometaša Mario Skuhala in Grega Hebar, Štefan Horvat pa se je zaradi poškodbe odpovedal nastopu v reprezentanci kjer je   trener reprezentance in pomočnik selektorja  Roman Gruškovnjak.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je bilo moštveno  pomursko prvenstvo osnovnih in srednjih šol v atletiki.  Med  sedmimi osnovnimi šolami je pri starejših učencih zmagala Osnovna šola Gornja Radgona pred II.  soboško osnovno šolo in prvo soboško osnovno šolo. Med 10. ekipami med starejšimi učenkami  je zmagala Osnovna šola Beltinci pred tretjo soboško osnovno šolo in Osnovno šolo Franceta Prešerna Črenšovci. Med dijaki srednjih šol je med petimi šolami zmagala Gimnazija Murska Sobota pred Srednjo Zdravstveno šolo Murska Sobota , tretja pa je bila Ekonomska šola Murska Sobota. Med dijakinjami  je med štirimi šolami zmagala Gimnazija Franca Miklošiča pred soboško gimnazijo in Ekonomsko šolo Murska Sobota.

V  4. kolu moravskotopliške lige v malem nogometu  so igrali takole: Vučja Gomila – Mlajtinci 1:7, Strehovci – Moravske Toplice 1:18, Prosenjakovci – Motvarjevci 2:0, tekma med Noršinci in Filovci je bila preložena, Ivanci pa so bili prosti. Po nepopolnem 4. kolu vodijo Moravske Toplice z 12.točkami pred Mlajtinci z 10. in Filovci, ki imajo 9 točk.