Domov

Šport

28 septembra 2019 Šport


Na   92. svetovnem kolesarskem prvenstvu v  Yorkshiru  v Veliki Britaniji je v petek na 173 km dolgi progi v kategoriji mlajših članov, kolesarjev starih do 23 let, nastopil tudi Žiga Horvat iz Dankovec, član Adria Mobilla iz Novega mesta. Žal je imel Žiga Horvat druščini  158 kolesarjev  nesrečo s padcem, v enem od odločilnih klancev na progi in je nato v  cilj prikolesaril s težavo in se uvrstil na 111.mesto.

V uvodni tekmi  10.kola poljske ekstra nogometne lige  je sinoči Korona v Kielcah premagala Slask iz Wroclava z rezultatom 1:0.  Za Korono je celo tekmo igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici pa je po nepopolnem  10.kolu Slask iz Wroclava na 2. mestu s 17.točkami, Korona pa ima na 15. mestu 8 točk.

V zadnji disciplini evropskega strelskega prvenstva v italijanskem Tolmezu  s puško velikega kalibra 3 x 40  je Rajmond Debevec iz Olimpije zadel 1172 krogov in zasedel 14. mesto, Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča pa je zadel 1171 krogov kar je bilo dovolj za 16. mesto. V mesecu oktobru  bo Robi Markoja  najprej  nastopil 10. oktobra na finalu evropskega pokala in nato 15. oktobra na svetovnem vojaškem prvenstvu na Kitajskem.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu je bil opravljen žreb parov za četrtfinalne nogometne tekme slovenskega pokala, kjer ni več lanske  prvakinje Olimpije in  ne  državnega prvaka Maribora.  Med osmimi najboljšimi ekipami pa sta še dve pomurski nogometni ekipi. Mura bo v prvi tekmi v gosteh 16. oktobra igrala proti Domžalam, Nafta 1903 pa bo 16. oktobra v prvi tekmi v Lendavi gostila Rudar iz Velenja. V četrtfinalu slovenskega nogometnega pokala se igrata dve tekmi.

V prvi tekmi 31. mednarodnega  memoriala Vladimirja Skerbinjeka v odbojki je v Mariboru Hoče premagalo Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:2. Za soboško ekipo so zadeli največ točk: Zlatko Pulko 33, Jakob Rojnik 19 in Vasja Plesec  15 točk , za Hoče je dosegel Urban Kolman 22 točk.

Odigrane so bile  malonogometne tekme 4. kola v slovenski malonogometni ligi Ena. Teksas bar Videm je v gosteh premagal ekipo Tropovci/Tišina s 5:1. Za  Videm so dosegli zadetke: Darko Zorko ter Nejc Brusar  in Marko Karnet za tropovsko tišinsko ekipo pa je bil strelec zadetka Jan Šoštarec. V  drugi tekmi pa je Ekosen Kapela presenetljivo premagala Arko iz Ključarovec s 5:3. Za Kapelo so dosegli zadetke: Danijel Frčko dva ter  Denis Karoli, Aleksander Nedižavec in Karel Šalamon; za Ključarovce  je dosegel dva zadetka Mario Skuhala in enega Andrej Fajfar.

V 6. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so igrali takole:  Lomanoše – Grabonoš 13:0, Spodnja Ščavnica – Črešnjevci  4:2, Porkys Žepovci – Police 5:3, Podgrad – Tiha voda Gornja Radgona  3:4, Radenska Radenci – Garfield Lutverci  1:3, Kapela pa je bila prosta. Na lestvici vodi Spodnja Ščavnica z 18.točkami pred Lomanošami, ki imajo 15 in Kapelo, ki je zbrala 12 točk.

V uvodni tekmi 7. kola soboške medobčinske nogometne lige so Bakovci premagali veterane Mure, ki jih vodi Goran Gutalj  s 5:0. Za Bakovce, ki jih vodi trener Marjan Rajbar so dosegli zadetke: Štefan Kutoš 3 ter Luka Marič in Kenan Grahić.

Na Murskem valu boste nocoj  po 20. uri lahko spremljali tudi javljanje s prvoligaške nogometne tekme med Muro in Domžalami, ki se bo v soboški Fazaneriji začela ob 20.15.