V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

29 septembra 2019 Šport


V Ljutomeru je bil v soboto mednarodni turnir v judu »Prlekija open« na katerem je v kategorijah mlajših kadetov  in kadetinj ter strešjih dečkov  in deklic za točkovanje Judo zveze Slovenije sodelovalo 180 tekmovalcev iz 32 klubov iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.  Nastopili so tudi 12 letniki, kar pa ni bilo v razpisu Judo zveze Slovenije. Med  mlajšimi kadeti je zmagal v svoji kategoriji Rok Škrbenta, druga pa sta bila Kai Šalamun in Niko Kuzma oba iz ljutomerskega Partizana. Med mlajšimi kadetinjami sta drugi mesti zasedli: Mia Kovač iz Judo kluba Lendava  in Kaja Baler iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci    in tretja: Urška Rižnar  ter Sara Vrbančič obe iz ljutomerskega Partizana in Maša Slavinec iz Partizana Križevci.

V kategoriji starejših dečkov sta bila druga Žak Rus iz Partizana Ljutomer in Gabriel Lipič iz Beltinec. Med starejšimi deklicami  je bila zmagovalka v svoji kategoriji Leila Mazouzi iz Beltinec, druga je bila Lara Vrbančič in tretja Tadeja Simovič iz Juršinec.

Na Ptuju je bil atletski peteroboj pionirskih reprezentanc Hrvaške, Slovenije, Madžarske, Češke in Slovenije.  Za slovensko reprezentanco so nastopili tudi  člani Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote.   Najbolje se je odrezal Niko Forjan, ki je bil v teku na 300 metrov šesti, v teku na 100 metrov je bil Gal Skledar osmi in Tadej Pajek deseti.  Slovenska štafeta 4 x 100 metrov za katero so tekli tudi Gal Skledar, Niko Forjan in Tadej Pajek je bila četrta. Na peteroboju je med pionirji zmagala reprezentanca Češke, Slovenija  je bila tretja.

Na mednarodnem  4. spominskem  turnirju v Zalaegerszegu v tradicionalnem karateju  so med 180 tekmovalci  iz 18 klubov iz Madžarske, Ukrajine in Slovenije  za reprezentanco Slovenije  tekmovali tudi  gorički karateisti, ki so osvoji dve prvi mesti eno drugo  in dve tretji mesti. Eva Grah  in Emilija Malena Martinuzzi sta osvojili prvi mesti, Rijan Fujs oba iz Tromejnika  je zasedel drugo mesto, dve tretji mesti pa je osvojila Clarissa Rošker iz Mute. Četrta sta bila Gal Časar in Vladimir Januš  v katah in  in Renej Fujs v borbah  vsi iz Tromejnika.

V Mariboru je  bil dvodnevni mednarodni 31. memorial Vladimirja Skerbinjeka v odbojki, kjer so nastopili štirje prvoligaši.  V tekmi za  tretje mesto je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote premagala avstrijskega prvoligaša Weiz s 3:2. V tekmi za prvo mesto je Maribor premagal Hoče z rezultatom 3:0.

V  12.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  je v Murski Soboti Mura  pred 2800 gledalci prepričljivo premagala Domžale s 3:0. Za Muro je dosegel zadetka  Amadej Maroša v 28. in 69. minuti ter Nino Kouter  v 58.minuti.   Mura je dosegla izjemne zadetke., ki so bili prava paša za oči.

in action during soccer match between Mura and Olimpija, Round 26 of PLTS 2018/19, played in Fazanerija, Murska Sobota, Slovenia on April 11, 2019

V 11. kolu  2. slovenske nogometne lige  je v Beltincih Klima Tratnjek Beltinci pred 250 gledalci premagala Rogaško   z 1:0,  kar je njena tretja zmaga. Zadetek za Beltinčane je dosegel  Patrik Raduha iz 11 metrovke, Beltinčani  so zaradi rdečega kartona Alanu Hočevarja v 70. minuti tekmo končali z 10 igralci.

V  6.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je Avto Rajh Ljutomer  v prleško štajerskem derbiju premagal Radgono pod taktirko novega trenerja Benjamina Kranjca  s 7:0. Za Ljutomerčane je slovenski malonogometni reprezentant Mario Skuhala dosegel  pet zadetkov, Andrej Lotrič pa je prispeval dva zadetka.  Zreče  so bile boljše od Veržeja s 4:1, častni zadetek za ekipi Slobodana Djurića je dosegel Mark Žvikart.

V 6. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je  je Nona Pomurje v gosteh premagala Ajdovščino  z 8:0. Za Pomurke  so dosegle zadetke Luana Zajmi štiri ter Neli  Lah z avtogolom, Anja Prša, Sara Makovec in Špela Kolbl.

V 6. kolu prve slovenske ženske  nogometne lige U – 17  je Nona Pomurje v Ajdovščini premagala  Primorje  s 4:2. Za Pomurke je dosegla tri zadetke: Nina Kajzba ter enega Noele Vilčnik.

V 7.kolu slovenske mladinske nogometne lige  je Mura v gosteh premagala Koper z 2:0. Zadetka za Muro sta dosegla: Luka Marič in Kai Cipot. Kadeti Mure  so  bili boljši od Kopra z 2:1 ob zadetkih: Jana Beka in Tia Cipota iz 11 metrovke.

V  8. kolu prve slovenske nogometne lige  vzhod U – 15 je v prekmurskem derbiju  v Murski Soboti Mura premagala Aluvar Gančane s 6:0. Za Muro so dosegli zadetke: Domen Dominko in Niko Kasalo po dva ter Jan Husar in Andrej Trajber. Maribor je premagal Vipoll iz Veržeja s 6:0.

V nižjih nogometnih ligah  so igrali takole: Radenska Slatina Radenci – Križevci 2:1,  Črenšovci – Polana 2:2, Tišina – Cven 0:0, Apače – Hodoš 1:1 , veterani Mure – Bakovci 0:5 in Tuš Žalik Renkovci – Čentiba 0:5.

V  3. kolu prve B slovenske kegljaške lige je v Radencih Radenska iz Murske Sobote premagala  II. ekipo mariborskega Kontruktorja s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 591, Milan Kovačič 571 in Vinko Hleb 570 kegljev.

V Gornji Radgoni so s prisrčno slovesnostjo zaznamovali 60 letnico delovanja Rokometnega kluba Arcont. Ob tej priložnosti so podelili številna priznanja, zahvale  in plakete posameznikom in organizacijam za njihov prispevek pri delu kluba.  Najvišje priznanje, častno članstvo kluba,   so podelili Zvonetu Benku. Zlate plakete za 25 let aktivnosti so dobili: Davorin Hojs, Niko Klun, Branko Kurbus, Milan Kuzmič in Peter Trbuc. Srebrne plakete za 15 let dela so prejeli: Roman Bratkovič, Robert Breznik, Franc Jeklar, Luka Klun, Marko Pintarič, Sašo Rauter, Borut Vereš, Darko in Boštjan Zorko. Bronaste plakete za 10 letno aktivnost so dobili: Blaž Bratkovič, Jure Kocbek, Andreja Pintarič in Breda Žunič. Čestitko ob jubileju je klubu izrekel tudi Goran Cvijič generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije in obljubil ob novi športni dvorani člansko tekmo slovenske reprezentance. Župan radgonske občine Stanislav Rojko   je klubu sporočil, da že imajo gradbeno dovoljenje za novo  dvorano in tudi del denarja;  dvorana pa naj  bi bila končana v letu 2020. Ob jubileju so podelili tudi 15 pisnih priznanj, 14 pisnih zahval in tri pisne zahvale  pomurskim novinarjem, ki so jih dobili: Oste Bakal, Dani Mauko in Tonček Gider.