Domov

Šport

30 septembra 2019 Šport


Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani so danes opoldne podelili priznanja najboljšim  športnim osnovnim šolam in športnim  vrtcem v Sloveniji. Med vrtci je dobil zlato priznanje Vrtec pri Osnovni šoli  Janka Ribiča Cezanjevci. Med osnovnimi šolami pa sta  zlati priznanji    dobili Osnovna šola III in Osnovna šola I Murska Sobota. Bronasto priznanje je dobila Osnovna šola II Murska Sobota. Med  osnovnimi šolami s prilagojenim programom  je dobila bronasto priznanje Osnovna šola IV Murska Sobota.

Na mednarodnem tekmovanju v badmintonu v Zagrebu je Nika Bedič iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave med  150 igralci iz 21 držav osvojila dve bronasti medalji. V starostni kategoriji deklet  U – 15  je v ženskih dvojicah bila  Bedičeva z  Vibho Raman  iz Škotske  tretja, bronasto medaljo pa je osvojila Nika Bedič še v mešanih dvojicah z Žigo Podgorškom.  

Na 7. Konjiškem polmaratonu v Slovenskih Konjicah so tekli tudi nekateri pomurski atleti. V polmaratonu na 21 km dolgi progi je Matej Temlin iz Športnega društva Team turbo Tropovci  v absolutni konkurenci zasedel 11. mesto, na odprtem državnem prvenstvu za veterane pa je  v kategoriji M 45  osvojil naslov državnega prvaka.  Med članicami je bila na 21 km dolgi progi Katarina Sočič z Vaneče deseta. Na 5 km dolgi progi  je tekla najhitreje Andreja Gorčan iz Veščice , ki je tekmovala za ekipo  Hervis kluba .

Na 7. memorialu Vinka Lavrica v streljanju z zračno puško so v Rečici pri Laškem sodelovali tudi tekmovalci Strelskega društva Ljutomer. V posamični konkurenci je bila deseta  Ljutomerčanka   Nuša Špindler s 614,3. krogi. Moštveno pa je ljutomerska ekipa v postavi: Jan Nagy, Sandra Kaučič in Timotej Zadravec  s 1779.krogi zasedla sedmo mesto.

V 8.kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige,vzhod so igrali  takole: Nafta 1903- Tabor Maribor 0:2,  Vipoll Veržej – Šampion Celje 2:0. in Ketty Slovenska Bistrica – Klima Tratnjek Beltinci  0:2. Na lestvici je tretji Vipoll iz Veržeja, sedma je Nafta 1903 in deveta Klima Tratnjek Beltinci . V mladinski konkurenci pa so igrali: Nafta 1903 – Tabor Maribor  0:0, Ketty Emmi Slovenska Bistrica  –  Klima Tratnjek Beltinci  3:0 in Vipoll Veržej – Šampion Celje 0:0. Na lestvici  je tretja Nafta 1903, četrti Vipoll in deseta ekipa Klime Tratnjek Beltinci.

Na 19. kolesarskem maratonu v okviru akcije Slovenija kolesari je v Puconcih na štirih progah kolesarilo 251 kolesarjev.  Najstarejša kolesarja v Puconcih sta bila 83 letna Irena Fartek iz Puconec in 90 letni Siegfried Schubert od Svetega Tomaža.  Najštevilčnejša skupina na maratonu v Puconcih je bila s 17.kolesarji ekipa Sindikata vzgoje in izobraževanja. Na najdaljši progi dolgi 67 km je kolesaril najhitreje Dušan Hajdinjak iz Športnega društva Team turbo Tropovci in na 57 km Patrik Drvarič iz ekipe Orhideja iz Dobrovnika.

V 3. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Tromejnik  Kuzma – Matjaševci  0:3, Gornji Petrovci – Radovci 2:5, Srebrni breg Martinje – Slovenska vës 3:7, tekma med Monoštrom in Gradom je bila preložena. Po nepopolnem 3. kolu vodijo Matjaševci pred Slovensko vësjo obe ekipi imata po 9 točk na tretjem mestu  so Radovci s 6.točkami. Na lestvici strelcev vodi Zsolt Nagy z 12. zadetki.