Domov

Šport

25 aprila 2017 Šport


V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi je bil v Moravskih Toplicah dvoboj slovenskih ekip, ki se je  štel  tudi za državno prvenstvo.  Lipovci, aktualni slovenski prvaki, so premagali  Moravske Toplice z rezultatom 4:1. Za Moravske Toplice je dosegel edini zadetek: Aleš Malačič; za Lipovce pa so dosegli zadetke: Martin Mesarič, Boštjan Stanko, Dominik Mesarič  in Franc Maučec predsednik Hokejskega kluba Lipovci.

V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi za članice   so hokejistke zagrebške Mladosti premagale Moravske Toplice z rezultatom 6:0.  Hokejsko prvenstvo se bo nadaljevalo že v četrtek 27. aprila, ko bo zvečer ob 18.30 v Predanovcih moška tekma med Triglavom in Lipovci.

Na tradicionalnem tekmovanju judoistov za pokal Bežigrada so med 595 judoisti iz sedmih držav  pet zlatih medalj osvojili tudi pomurski judoisti. Med mlajšimi kadeti sta bila zmagovalca: David Žido iz Judo kluba Murska Sobota in Blaž Emeršič iz judo sekcije Partizana Ljutomer. Med mlajšimi dečki  sta zmagala Gabrijel Lipič in Alen Tirović ter med mlajšimi deklicami  Leila Mazouzi, vsi iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.

V Kranjski Gori so se uspešno odrezali  kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci, ki so tekmovali v duatlonu, kjer je bilo potrebno premagati pet km teka, 20 km kolesarjenja  in  2,5 km teka. Med veterani je  v kategoriji I  zmagal Dominik Ketiš, med veterani kategorije II je bil  drugi Slavko Vukan in tretji v isti kategoriji Radovan Rac. V članski konkurenci je bil Boštjan Cipot  sedmi. Tropovci klub bo v soboto 29. aprila  ob  12.uri pripravil v Tropovcih  kolesarsko dirko »Tišinski kronometer 2017«

V 12.kolu mednarodne lige v malem nogometu so vodilni Večeslavci premagali Srebrni breg iz Martinja kar z rezultatom 13:0. Drugi na lestvici Monošter je v porabskem derbiju premagal Slovensko vés s 6:2.V preostalem srečanju je Tromejnik iz Kuzme bil boljši od Grada z rezultatom 3:0.

V  21. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je  Mura v Murski Soboti z dvema zadetkoma Jureta Lukača premagala Tabor iz Maribora z rezultatom  2:1. Dravinja  je v Slovenskih Konjicah premagala Vipoll iz Veržeja z 1:0. Na lestvici vodi Mura s 44.točkmi, Vipoll pa je na 8. mestu z 28.točkami. V kadetski konkurenci  druge lige, vzhod je Mura bila boljša od Tabora  z 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka: Balasz Car in Nejc Benko. Vipoll  pa je v Sloveskih Konjicah premagal Dravinjo s 4:0. Za Vipoll je dvakrat zadel  Matej Godina po enkrat pa Marsel Kranjec in Amadeus  Horvat. Na lestvici je Mura na drugem mestu s 47.točkami, Vipoll pa je četrti z 38.točkami.

Na Otočcu je bilo  mladinsko državno prvenstvo v namiznem tenisu na katerem je sodelovalo 98 igralcev iz 26 slovenskih klubov. Med pomurskimi igralci se je najbolje odrezal Luka Norčič iz puconske Keme, ki se je v dvojicah z Matjažem Pintarjem z Mute uvrstil na tretje mesto in osvojil edino  bronasto medaljo za pomurske igralce.  Med mladinkami se je v dvojicah najbolje uvrstila Nuša Vogrinčič  z Živo Staniša iz Namiznoteniškega kluba Muta, ki sta bili uvrščeni  od 5. do 8. mesta.