Domov

Šport

1 oktobra 2019 Šport


V  zadnji tekmi 10. kola prve ekstra poljske nogometne lige je  ekipa Zaglebie v Lubinu pred 4155 gledalci premagala ekipo LKS iz Lodza s 3:1. Za Zaglebie je dosegel dva zadetka Damjan Bohar iz Mačkovec in sicer prvega  v 19. in drugega v 57. minuti. Za ekipo Zaglebie je 13 minut igral tudi nekdanji igralec soboške Mure Rok Sirk. Na lestvici je Zaglebie na 10.mestu in ima 12 točk.

V drugem kolu skupinskega dela  nogometne lige prvakov  bo tekmo med Barcelono in Interjem v sredo ob 21. znova vodila sodniška trojka iz Slovenije.  Glavni sodnik na stadionu Camp Novu v Barceloni, ki sprejeme 100.000 gledalcev bo Koprčan Damir Skomina eden od njegovih dveh pomočnikov pa bo tudi Robert Vukan iz Gornje Radgone, kar je znova lepo priznanje njemu osebno in soboški sodniški organizaciji.

Na reki Savi pri Brežicah je bilo zadnje in predzadnje kolo v  prvi A slovenski ligi v športnem ribolovu. Na prvi tekmi je Ribiška družina Murska Sobota zasedla osmo mesto, posamično   je  bil zmagovalec v sektorju Zoran Vidic, drugi pa je bil Tadej Panker.  Radgonski ribiči so moštveno zasedli  9.mesto, posamično  je bil Gusti Prelog šesti,  Tadej Kocbek in Mihael Kukovec pa sta bila sedma. Na drugi in hkrati zadnji letošnji tekmi so bili soboški ribiči 11.ti, posamično  je bil Matija Šiško sedmi in Zoran Vidic deveti. Radgončani so bili na zadnji tekmi deseti, posamično  je bil Tadej Kocbek četrti in Damjan Tomažič šesti.  Naslov prvaka so osvojili ribiči Lenarta/Pesnice, soboška ribiška družina v postavi: Zoran Vidic, Tadej Panker, Matija Šiško, Štefan Černjavič ter Miha in Štefan Gjergjek je bila deveta, Radgončani v postavi: Tadej Kocbek, Damjan Tomažič, Mihael Kukovec, Gusti Prelog in Željko Mavrič pa so se uvrstili na 10. mesto;  obe ekipi pa ostajata v prvi  slovenski A ligi v športnem ribolovu.

Košarkarski klub Lindau iz Lendave  je v okviru evropskega tedna športa in ob dnevu odprtih vrat Športne zveze Lendava pripravil tudi mednarodno košarkarsko tekmo. Košarkarski klub Lindau je v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  gostil Košarkarski klub Rudar Cimper iz Murskega Središča in zmagal z rezultatom 65:47.

V 5.kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju  so v moški konkurenci igrali takole: Puconci – Bodonci 487:446, Moravske Toplice – Turnišče 512:451, Črenšovci – Beltinci 443:474 in Mačkovci – Murska Sobota 503:546.  Posamično je  Štefan Horvat iz Murske Sobote podrl 126 kegljev. Na lestvici vodijo; Murska Sobota, Puconci in Mačkovci z 8.točkami.  V ženski konkurenci  pomurske upokojenske lige  pa so igrali takole: Puconci – Bodonci 446 – 459, Moravske Toplice  – Turnišče  526:438, Črenšovci – Beltinci  518:436 in Mačkovci – Murska Sobota  514:529.  Posamično je  Greta Bauman  iz Moravskih Toplic podrla  120 kegljev. Na lestvici vodjo Bodonci z 8.točkami pred Kobiljem in Moravskimi Toplicami, ki imata po 6 točk.

V  4.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali: Trnje – Teleing Razkrižje 4:2, Sobota – Tešanovci  5:8, Elbo Gomilica – Meteor Melinci  6:0, tekma Bobri Dolnja Bistrica – Mladi Odranci bo v četrtek 3. oktobra.  Na lestvici  vodi Teleing Razkrižje  pred Elbom Gomilica, ki sta zbrali po 9 točk tretje Trnje ima 7 točk.