Domov

Šport

2 oktobra 2019 Šport


V Pomurje je že pripotovala slovenska ženska nogometna reprezentanca, ki jo vodita selektor Borut Jarc  in  pomočnica  Nuša Ladinek. Slovenke so nastanjene v Moravskih Toplicah trenirajo pa na igrišču Čarde v Martjancih. Kvalifikacijska tekma  za nastop na evropskem prvenstvu proti evropskim prvakinjam  Nizozemski   bo v petek 4. oktobra ob 19.uri v soboški Fazaneriji.  Za slovensko izbrano vrsto so v kadru reprezentance tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in  Špela Rozmarič ter nekdanja igralka Pomurja Mateja Zver, ki zdaj uspešno igra za avstrijsko ekipo St. Pőltna.  Ogled tekme v Murski Soboti bo brezplačen, že ob 16.uri bo na soboškem igrišču z umetno travo na programu festival  z naslovom »Rad igram nogomet«. Ob mladih igralkah None Pomurja bodo na festivalu nastopile tudi  igralke Ženskega nogometnega kluba  Goričko Stanjevci.

Ta konec tedna se začenja nova sezona  v državnih odbojkarskih ligah.  Odbojkarji Panivte Pomgrada pod taktirko trenerja Aleša Hribarja  bodo v soboto  ob 19. kot edini pomurski klub v prvi A ligi v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje Črnuč. V prvi »B« slovenski odbojkarski ligi bodo odbojkarice Roto Keme, ki jih zdaj vodi trener Uroš Kovačec  prihodnji  petek  12. oktobra ob 19. v Zeleni dvorani v Puconcih igrale proti  II. ekipi Calcita Volleya iz Kamnika. Odbojkarice Ljutomera, ki jih vodi trener Andrej Tot pa bodo  v soboto 12.oktobra  ob 19. v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru gostile žensko odbojkarsko ekipo Krima.

V 3. kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod je  na kegljišču Vikenda v Radencih II. ekipa Slovenskih Konjic premagala Lendavo s 6:2. Za  Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 560, Boris Tisovic 551 in Jože Horvat 512 kegljev, pri zmagovalni ekipi Slovenskih Konjic je največ kegljev podrl  Andrej Fideršek in to 567.

V nadaljevanju tekmovanja v slovenski ligi v hokeju na travi so državni prvaki Lipovci v gosteh premagali Moravske Toplice z rezultatom 8:0. Za Lipovce so dosegli zadetke Boštjan Stanko 4 ter Petar Katovski, Blaž Berden, Luka Vegič in Dominik Mesarič. V naslednjem kolu bo v nedeljo ob 15.30  povratna tekma med Lipovci in Moravskimi Toplicami;  tokrat na igrišču v Lipovcih.

V 4. kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Lordi Ivanjkovci  – Beltinci 9:1, Mura Krog – Bar Atlantis Ljutomer  3:1 in Lipovci – Krim Male Nedelja 4:6. Na lestvici vodijo Lordi iz Ivanjkovec z 12.točkami pred Krimom Malo Nedeljo in Lipovci, obe ekipi sta zbrali po 6 točk.