V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

3 oktobra 2019 Šport


Na stadionu Mure v Murski Soboti bo jutri ob 19. slovenska ženska nogometna reprezentanca v tretji kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu gostila evropsko prvakinjo Nizozemsko, ki je tudi druga reprezentanca na svetu. Ogled  nogometne tekme bo brezplačen, igralke pa pričakujejo močno podporo soboških prijateljev nogometa. Selektor Borut Jarc pričakuje dobro igro in čim večji obisk gledalcev, kajti Murska Sobota je znana po tem, da ceni kvaliteten nogomet.  Jutri vam bomo predstavili še kapetanko Matejo Zver, ki ima največ izkušenj v reprezentanci.  Danes so se slovenske igralke v Moravskih Toplicah pogovarjale z novinarji.

Slovenska dekliška nogometna reprezentanca  U – 19 je v italijanskem mestu Santi Tieri  odigrala prvo  tekmo v elitnem delu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.  Reprezentanca Rusije je bila boljša od Slovenije s 5:0. Za reprezentanco Slovenije so igrale tudi  Kim Juršnik, Ines Sok in Luana Zajmi iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci.   Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale v soboto 5. oktobra proti Italiji in v torek 8. oktobra še proti Estoniji. 

V zaostalih srečanjih 4.kola  prve  slovenske mladinske  in kadetske nogometne lige je bila v Bakovcih soboška ekipa polovično uspešna. Mladinci Mure kategorije U – 19 so premagali Maribor z 2:0, oba zadetka za Muro je dosegel Kai Cipot. Kadeti Maribora , kategorije U – 17,  pa so premagali Muro z 1:0 za zadetkom mlajšega Marcoa Tavaresa.  V mladinski konkurenci  vodita  Mura  in Olimpija  s 16.točkami, v kadetski konkurenci pa je Mura na 10. mestu s 7.točkami.

V soboški Fazaneriji je bil drugi nogometni turnir v okviru Specialne olimpijade Slovenije. Na  B  turnirju  je sodeloval tudi  Varstveni delovni center  Murska Sobota in  igral proti Zasavskemu VDC 0:0, premagal Črno na Koroškem s 5:0 in  utrpeli poraz od VDC Tončke Hočevar iz Ljubljane z 1:0.  Prvo mesto je po dveh turnirjih  zasedla ekipa Varstveno delovnega centra  Tončke Hočevar iz Ljubljane, druga je bila Murska Sobota, tretja Črna na Koroškem in četrti Zasavski delovni center. Dve najboljši ekipi se bosta na Brdu pri Kranju pomerili za naslov zmagovalca. Za soboško ekipo pod vodstvom Robija Šipliča so igrali: Karel Cedula, Patrik Pančor, Mario Olah, Franci Dervarič, Matej Celec, Bojan Križnik, Tine Čuk in  Aleš Prijol, ki je na turnirju dosegel tri zadetke.

V tretjem kolu prve  mariborske območne kegljaške lige  za člane je  II. ekipa Radenske  iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala II.ekipo Ruš s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Štiblar 567 ter Oto Kos in Dušan Pohovnikar  po 534 kegljev; pri Rušah je največ kegljev, 522,  podrl Jožef Štainer .

Na državnem atletskem prvenstvu za starostni kategoriji U – 14 in U – 12 so  v Kopru sodelovali tudi mladi tekmovalci Atletskega kluba Pomurje in Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote.  Med pionirkami  kategorije U – 14 je bila najbolje uvrščena štafeta 4 x 200 metrov iz Atletskega kluba Pomurje, med pionirji pa je na 600 metrov zasedel peto mesto Maj Bačič iz Pomurskega atletskega kluba Goričko.