Domov

Šport

4 oktobra 2019 Šport


V prvem kolu košarkarskega pokala Spar je tretje ligaška ekipa Radenske Creativa v Murski Soboti presenetljivo premagala drugo ligaško ekipo Medvod z rezultatom 74:61.  Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Valentin Tratnik 19, Filip Hlastec 14, Merlin Zahaj ter   Marko Matijevič 11 in Mitja Gomboc 9 točk. Za Medvode sta dosegla največ točk: Jure Bavdek 18 in Nik Lukšič 14.

Selektor slovenske mlade nogometne reprezentance sestavljene iz igralcev starih do 12 let Primož Gliha je izbral igralce za prijateljski mednarodni tekmi proti Angliji in Madžarski. V slovensko reprezentanco je povabljen tudi Tomi Horvat iz Turnišča član članske ekipe prvoligaške Mure. Reprezentanca Slovenije bo prihodnji petek 11. oktobra ob 18. igrala v Mariboru proti Angliji in v torek 15.oktobra ob 18. v Celju proti reprezentanci Madžarske.

Na teniških igriščih v Murski Soboti je bilo končano tekmovanje v vseh treh posamičnih teniških ligah. V A ligi je zmagal Matjaž Hanželič, drugi je bil Uroš Kovačec in tretji Dejan Fujs. V B ligi je zmagal Darko Kerčmar, drugi je bil Rok Babič in tretji Mitja Šinko. V C ligi je zmagal Boštjan Lenarčič, drugi je bil  Robert Roudi  in tretji Tadej Horvat.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so bile odigrane pokalne tekme 3. kola tekmovanja.  Klima Tratnjek Beltinci je   v gosteh premagala  Cven z 9:0. Za Beltinčane sta dosegla po tri zadetke: Vito Mőrec in Luka Pihler, dva zadetka je dosegel Lovre Knežević in enega Luka Aksentić. Čarda iz Martjanec je v gosteh premagala Rakičan s 5:4. Za Čardo so dosegli zadetke: Rok Bencik 3 ter Sašo Gašpar in Mitja Poredoš; za Rakičan je dosegel dva zadetka Rok Godvajs po enega pa Blaž Rajnar in Nejc Benko. Aluvar Gančani je premagal Bakovce z 2:0. Za Gančane sta dosegla zadetka: Goran  Goričanec in Gregor Bunderla. Tekma med Tromejnikom iz Kuzme in Avto Rajhom Ljutomer pa je bila preložena.

V Dolinski ligi malega nogometa za veterane so igrali takole: Beltinci – Lipa 2:8, Črenšovci – Odranci  2:4, Aluvar Gančani – Torcida Lakoš 7:2, Meteor Melinci – Ižakovci 1:13 in Tropicano Bistrica – Gomilica 4:5. Na lestvici vodita Ižakovci in Aluvar Gančani z 10.točkami na tretjem mestu pa imajo Odranci 9 točk.