V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport

5 oktobra 2019 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je sinoči v Murski Soboti pred blizu 1200 gledalci izvrstno igrala v 3. kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo  proti evropskim prvakinjam Nizozemski,  čeprav so te dvoboj  dobile   s 4:2. Reprezentanca Slovenije je po zadetku Mateje Zver vodila v 11. minuti z 1:0, gostje so nato najprej izenačile na 1:1  preko Viviannne Miedime v 28. minuti in nato v drugem polčasu v 47.minuti povedla preko Lineth Beerenstyen z 2:1. Slovenke so izenačile na  2:2 preko Kaje Korošec v  68. minuti, gostje pa so preko Sheride Spitse  najprej v   78.  povedle s 3:2 in  nato  v 83. minuti preko iste igralke dosegle   končni izid 4:2 v korist Nizozemk. Za slovensko reprezentanco sta zraven Mateje Zver in Kaje Korošec igrali še Špela Kolbl in Špela Rozmarič, med kandidatkami za nastop pa sta bili še Sara Makovec in Anja Prša. V torek čaka Slovenke v gosteh tekma 4. kola kvalifikacij  proti Turčiji.

V Gornji Radgoni se je včeraj začelo tridnevno strelsko tekmovanje s standardno zračno puško za 23. pokal Gornje Radgone. V posamični konkurenci po prvem dnevu vodi Uroš Maučec s 614,2. krogoma drugi je Tadej Žalik, ki je zadel 612,5 krogov oba iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča tretji pa je državni reprezentant Dušan Ziško iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine s 607, 2 krogoma. Moštveno so prvi dan tekmovanja nastreljali člani Športno strelskega društva Sobota v postavi: Igor in Blaž Makari in Patrik Farkaš 1758,6 krogov. Tekmovanje bo končano v nedeljo.

V 5. kolu slovenske malonogometne lige Ena so v A skupini Pečarovci premagali Tropovce/Tišino s 6:2. Za Tropovce so dosegli zadetke: Boštjan Bačič, Jan Bukvič, Damir Fujs, Neven Grah, Renato Vukan in Sandi Škerlak; za tropovsko tišinsko ekipo sta dosegla zadetka: Rok Bencik in Matej Kolmanič.

V B skupini slovenske malonogometne lige Ena pa ekipa Ekosen Kapele premagala Krajno s 5:1. Za Krajno je dosegel edini zadetek Patrik Bukovec, za Kapelo pa so bili strelci zadetkov: Nejc Grandošek, Aleksander Nedižavec, Filip Vinter, Karel Šalamun in Davorin Šnofl.

Začela se je nova sezona v prvi slovenski košarkarski ligi za članice. Košarkarice Cinkarne Celje so v prvem kolu premagale  Ilirijo z 85:49, Za Celjanke je dve točki prispevala tudi Blaža Čeh iz Rakičana. V drugem kolu so Celjanke v gosteh premagale Jasmin Sport Domžale z 95:51. Za Celjanke je igrala dobrih pet minut tudi Pomurka Blaža Čeh in se tokrat ni vpisala med strelke za svojo novo ekipo.

V 6. kolu Goričke lige v malem nogometu  so igrali takole: Isyp Šalovci – Carioke Markovci 5:13, Čepinci – Lucova 2:12, Pizzerija Kučan Križevci – Hajduk Adrijanci  2:8, Gornji Petrovci – Domanjševci 8:0, Dolenci – Srebrni breg Martinje 1:4, Stanjevci – Neradnovci 1:0 Inter iz Doliča je bil prost. Na lestvici vodita Lucova in Srebrni breg iz Martinja z 18.točkami tretji na lestvici Gornji Petrovci pa imajo 15 točk.

Na balinišču pri Domu starejših v Gornji Radgoni je bilo v počastitev praznika Občine Gornja Radgona tekmovanje  invalidov in upokojencev v balinanju. V moški konkurenci so med  petimi ekipami zmagali upokojenci Lendave pred ekipo: Bodonci – Brezovci – Zenkovci tretje pa je bilo Medobčinsko društvo invalidov Gornja Radgona. V ženski konkurenci je med šestimi ekipami zmagalo Medobčinsko društvo invalidov Gornja Radgona  pred upokojenci Lendave   tretje pa je bilo Društvo upokojencev Bakovci.