Domov

Šport

7 oktobra 2019 Šport


Na 4. Prekmurskem malem maratonu je  v Moravskih Toplicah  na  treh razdaljah   sodelovalo  305 tekačev. Na 21 km dolgi progi, polmaratonu, je med člani zmagal Aleš Zver iz Odranec, drugi je bil Martin Ocepek iz Domžal in tretji Boštjan Cipot iz Atletskega kluba Pomurje. Med  članicami je zmagala na 21 km Renata Vetrih, druga je bila Andreja Gorčan iz Veščice, ki je tekla za ekipo Save. Na 11 km dolgi progi je med člani zmagal Tomaž Rep iz Ormoža, tretji je bil Tomaž Sraka od Grada. Med članicami je zmagala Vesna Hozjan iz Hotize. Na najkrajši progi dolgi 5,5 km je med člani zmagal Jan Kramer drugi je bil Andrej Cőr iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote in med članicami je zmagala Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.

Slovenski  članski nogometni selektor Matjaž Kek je zaradi poškodb nekaterih reprezentantov v slovensko  izbrano vrsto povabil tudi  Erika Janžo doma iz Puževec, nekdanjega igralca soboške Mure, Maribora in Osijeka, ki zdaj igra v poljski ekstra nogometni ligi. Njegova ekipa  Gornik iz Zabrza  je v 11. kolu poljske ekstra lige v Krakovu pred 8783. gledalci igrala 1:1 proti drugi ekipi na lestvici Cracovi. Janža je igral za  Gornik  celo tekmo. Slovenska izbrana vrsta bo v četrtek 10. oktobra v gosteh igrala proti Severni Makedoniji in v nedeljo 13. oktobra v  Stožicah proti Avstriji  dve kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu.

V Novi Gorici  je bilo dvodnevno tekmovanje za atletski pokal Slovenije v mnogoboju. V kategoriji U – 16  sta nastopila tudi dva atleta Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote. Prvo mesto in naslov prvaka je osvojil Niko Forjan, tretji pa je bil Gal Skledar. Atleti so v mnogoboju tekli na 100 in 300 metrov, na 100 metrov z ovirami, v suvanju krogle, metu kopja ter v skoku v višino in v skoku v daljino. 

Na 23. mednarodnem strelskem tekmovanju  s standardno zračno puško za pokal Gornje Radgone v organizaciji Športno strelskega društva Radgona so med 18 ekipami iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije zmagali Turniščani v postavi: Leon Režonja, Uroš Maučec in Tadej Žalik. Druga je bila  ekipa Gradca iz Avstrije in  tretji so bili Ljutomerčani. Posamično je  med  61. strelci zmagala slovenska reprezentantka Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja  s 628.krogi, drugi je bil  Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani in tretja Verona Folzer iz Avstrije, oba pa sta zadela po 615,7 krogov.

V Kidričevem je bil 5. tekmovanje z zračno pištolo za pokal Občine Juršinci.  Moštveno je 5. mesto zasedlo Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča in sedmo Športno strelsko društvo Murska Sobota. V posamični konkurenci je bil  najboljši  med Turniščani Avgust  Horvat, ki je bil sedmi, med soboškimi strelci pa se je na 14. mesto uvrstil Tomislav Vrečič.

V  nadaljevanja prvenstvu v slovenski ligi v hokeju na travi za člane so  aktualni državni prvaki Lipovci premagali Moravske Toplice z 12:1. Za Lipovce so dosegli zadetke: Petar Katovski 4, Boštjan Pavlinjek 3, Franc Maučec  in Boštjan Stanko  po 2  ter  Blaž Berden; edini zadetek za Moravske Toplice je dosegel Peter Fras.

V 4. kolu mednarodne veteranskem lige v malem nogometu so igrali takole: Radovci – Tromejnik Kuzma3:5, Slovenska vés – Gornji Petrovci 7:3, Grad – Srebrni breg Martinje 2:3, Matjaševci – Monošter 9:3. Na lestvici vodita Matjaševci in Slovenska vés z 12.točkami tretji pa so Radovci, ki so zbrali 6 točk.