V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport

8 oktobra 2019 Šport


Na  17. mednarodnem  strelskem tekmovanju Grand prix Milana Šotra v Beogradu je  na zadnji tekmi letošnje sezone v članski konkurenci med 100 strelci iz 13 držav s puško šibrenico zmagal Boštjan Maček iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač – trap, ki je v finalu zadel 46 tarč, drugi je bil Nemanja Smiljanić iz Srbije s 45. zadetki in tretji Lorenzo Ferrari iz Italije z 32. zadetki- Moštveno je bila ,med 17. ekipami ,  druga  I. ekipa reprezentance Slovenije   v postavi: Boštjan Maček, Denis Vatovec in Tomaž Blazinšek. s  335. zadetki, koliko jih je imela tudi zmagovalna reprezentanca Italije.  V mladinski konkurenci je zmagal Rene Maček iz Bodonec, ki je v finalu zadel 33 tarč, drugi pa je bil  Stefan Stankov iz Srbije z 31. zadetki.

V  11.kolu prve poljske ekstra nogometne lige je  ekipa Zaglebie za katero igra Damjan Bohar iz Mačkovec  v  Gdansku  pred 8863 gledalci premagala  tretjo ekipo na lestvici  Lechio z 2:1. En zadetek za Zaglebie je dosegel  tudi Damjan Bohar . Na lestvici  je Lechia tretja z 19.točkami, Zaglebie na 10. mestu pa ima 15 točk.

Na 19. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Dupleka so med  174 tekmovalci iz 36 klubov sodelovali tudi pomurski judoisti. V kadetski konkurenci je zasedel drugo mesto David Žido iz Judo kluba Murska Sobota, tretji pa je bil Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava. Med kadetinjami je zmagala Diana Šterman iz ljutomerskega Partizana. Med starejšimi dečki sta bila zmagovalca v svojih težnostnih kategorijah: Klemen Vinkovič in Matjaž Pertoci oba iz Murske Sobote. Med mlajšimi dečki sta bila druga: Amadej Cőr iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci in Gašper Žerdin  tretji pa je bil Gal Čeleš oba iz Judo kluba Lendava.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju so v osmih dirkah ljutomerski kasaški vozniki osvojili samo eno zmago. V uvodni dirki med 2 letnimi kasači je zmagala Ceca na vajetih Mitje Slaviča. V preostalih dirkah  sta osvojila drugi mesti Satchmo MS z Vitom Šadlom in Lušt z Milanom Žanom. Tretja mesta pa so osvojili v Šentjerneju: Foka na vajetih Saše Seršena, Just do it s Primožem Kristlom in Adrive  Star  na vajetih Branka Seršena.  Naslednje kasaške dirke bodo 20. oktobra v Ljutomeru, ko bo v Prlekiji na programu tudi državno prvenstvo za dve letne kasače.

V 5.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole: Klub malega nogometa mladih Odranci – Sobota 4:2, Teleing Razkrižje – Bobri Dolnja Bistrica 1:4, Meteor Melinci – Trnje 1:2 in Tešanovci – Elbo Gomilica 1:3.  Na lestvici vodi Elbo Gomilica z 12.točkami pred Trnjem, ki jih ima 10,  tretji Teleing Razkrižje je zbral 9 točk.