V etru
Mijmo grede
Domov

Šport

11 oktobra 2019 Šport


V povratni prijateljski mednarodni nogometni tekmi je slovenska nogometna reprezentanca U – 19  včeraj v Bakovcih pred 150 gledalci  utrpela poraz proti Švici. Na prvi tekmi v Gornji Radgoni je zmagala Slovenija s 3:1 , v Bakovcih pa so bili boljši Švicarji z 2:1. Slovenski selektor  Agron Šalja je imel težave s sestavo najboljše enajsterice zaradi poškodb kar se je odrazilo tudi pri  rezultatu. V drugem polčasu je igral za slovensko izbrano vrsto tudi igralec Mure Kai Cipot, žal pa zaradi poškodbe ni bilo v  ekipi Žige Lacija. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel  Jošt Urbančič igralec Domžal. Slovenija bo 13. novembra igrala kvalifikacijsko nogometno tekmo za uvrstitev na evropsko prvenstvo proti Švedski.

V slovensko žensko nogometno  reprezentanco U – 17 , ki bo  v oktobru igrala tri kvalifikacijske tekme za nastop na evropskem prvenstvu leta 2020 je slovenska selektorka Tina Kelemberger povabila  skupno 20 igralk med njimi tudi tri igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci in sicer: Lili Sofijo Balažic, Nino Kajzba in Sašo Kolar.  Zbor reprezentance bo 14. oktobra v Hotelu Marinšek v Naklem.

S 15. jubilejnim športnim srečanjem  v Varaždinu se je začelo tradicionalno  tekmovanje srednješolcev iz Lendave, Varaždina in Zalaegerszega.  V kegljanju in v atletiki so zmagali srednješolci Varaždina pred Zalaegerszegom in Dvojezično srednjo šolo Lendava. Tekmovanje je potekalo v moški in ženski konkurenci naslednje srečanje pa je načrtovano v Zalaegerszegu, kjer bosa tekmovanji v odbojki in badmintonu.

V  treh radgonskih ligah malega nogometa so odigrali tekme 8.kola. V prvi ligi je vodilna Spodnja Ščavnica premagala Grabonoš z 8:2, drugo na lestvici Lomanoše je bilo prosto, tretja Kapela pa je  zmagala v gosteh proti Podgradu s 4:2. V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilni Baren iz Melov  igral proti Bumefektu iz Lastomerec  1:1, drugi Teksas bar Videm je premagal ekipo Lokavca s 5:0 tretji Očeslavci pa so tesno premagali z 1:0 Očeslavce. V tretji radgonski ligi malega nogometa  so vodilne Lešane  premagale radgonski Dinamo s 6:3, drugi Zoro iz Zbigovec je bil prost, tretji na lestvici  Neja bar iz Lomanoš pa je premagal Mahovce s 3:2.