Domov

Šport

14 oktobra 2019 Šport


V turški Anatalyi poteka svetovno teniško prvenstvo gluhih, kjer za slovensko reprezentanco nastopa tudi najboljši slovenski tenisač med gluhimi Marino Kegl iz Murske Sobote.  24 letni Marino Kegl je  nastop na svetovnem prvenstvu odlično začel. V prvem kolu je premagal Turka Necatija Gormeza dvakrat s 6:0, v drugem kolu je bil boljši od Rusa Jaroslava Revina dvakrat v nizih s 6:1.  V četrtfinalu, se bo v torek,  pomeril z Indijcem Prithhvijem Sekharjem. Že sama uvrstitev Marina Kegla v četrtfinale med osem najboljših igralcev na svetu pomeni  izboljšanje njegove uvrstitve iz svetovnega prvenstva v  Nottinghamu leta 2015, ko je končal tekmovanje v osmini finala.

Na  mednarodnem dolgem triatlonu v Poreču  ,ki je vseboval 1,9 km plavanja, 87 km kolesarjenja in 21 km teka je med 295 triatlonci iz  12 držav znova dosegel lep mednarodni uspeh  Štefan Buzeti iz Bakovec, ki je v svoji starostni kategoriji zasedel prvo mesto in to v času  5 ur in 43 minut. Tekma v Poreču je za slovenske triatlonce veljala tudi za državno prvenstvo.  

V prvem kolu nove sezone v mednarodni ekstra ženski košarkarski ligi je v Murski Soboti  Pomurje pod taktirko Davorina Poka premagalo ekipo Kranjske Gore Jesenic z rezultatom  74:50. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Simona Kuzma 29, Mia Žekš 14, Kiara Marinič 8 in Bruna Čeh 7 točk; pri gostjah sta se s 15. točkami odlikovali: Sabina Felc in Rebeka Brković. V naslednjem kolu v soboto 19. oktobra bodo Pomurke gostovale pri košarkaricah Celovca.

V 7. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je v  derbiju kola pred 600 gledalci v Bratoncih Nona Pomurje premagala Olimpijo iz Ljubljane s 4:0. Za Pomurke so dosegle zadetke: Sara Makovec, Anja Prša in Tjaša Tibaut v prvem in Kim Juršnik v drugem polčasu. Pri Olimpiji je nosila kapetanski trak  na majici Sobočanka Manja Rogan. Na lestvici vodi  Nona Pomurje z 21. točkami pred Olimpijo, ki jih ima 18.

Na Ravnah na Koroškem je bil  53. kros občinskih atletskih reprezentanc, kjer so za soboško mestno občino nastopali člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote in se odlično odrezali. Prvo mesto je zasedla  Občina Velenje, Murska Sobota pa se je uvrstila na odlično drugo mesto.  Posamično  je med članicami zmagala na 3000 metrov dolgi progi Vesna Hozjan, pri članih  je bil drugi v teku na 5000 metrov Aleš Zver. V mlajših kategorijah  je med pionirji posamično bil Tvit Trajbarič drugi, druga je bila med st. mladinkami še Jožica Franc tretja med pionirkami posamično pa je bila Lara Horvat. Moštveno so zasedle Sobočanke  prvo mesto pionirke letnika 2007 za katero sta tekli :Lara Horvat in Petja Fišinger. Soboški atleti so moštveno  osvojili še tri druga in tri tretja mesta.

Na prvem turnirju 2. državne članske strelske lige  severovzhod v streljanju s standardno zračno puško je v Ormožu med 9. ekipami zmagalo Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča v postavi:  Leon Režonja, Primož Seršen in Gregor Maučec pred Strelskim društvom Janka Jurkoviča od Svetega Jurija in Strelskim društvom Jezero iz Dobrovnika. Posamično je med 27. strelci  zmagala Fani Borsos iz dobrovniškega jezera s 420,4. krogi, druga je bila Sandra Kaučič iz Ljutomera s 410,5 in tretji  Leon Režonja iz Turnišča ki je zadel  409,5 krogov.

5. kolu mednarodne  veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Petrovci – Tromejnik Kuzma 3:0, Srebrni breg Martinje – Matjaševci  0:3, Monošter – Radovci 5:6,  tekma Slovenska vés – Grad je bila preložena. Na lestvici vodijo Matjaševci s 15.točkami pred Slovensko vésjo in Radovci, ki imata po 12 točk.